Bekam spasao Kapela, remi u Sevilji

Izvor: B92, 10.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bekam spasao Kapela, remi u Sevilji



U prvom meču 22. kola španske Primere Real Madrid je kao gost na Anoeti savladao Sosijedad rezultatom 2:1 i tako prišao vodećoj Barseloni na dva boda zaostatka.

Sevilja se izjednačila sa liderom posle remija bez golova u gradskom derbiju sa Betisom.

Trener Real Madrida Fabio Kapelo je pred utakmicu imao imperativ pobede, i to se odrazilo na njegov tim koji u prvih pola sata igre nije stvorio ozbiljnu priliku za gol.

Sosijedad je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poveo već u sedmom minutu kada je nakon jednog centaršuta Iker Kasiljas katastrofalno reagovao i strelac gola Aramburu nije imao težak zadatak.

Real je u život vratio povratnik u ekipu Dejvid Bekam, kada je u 36. minutu još jednom pokazao da je majstor slobodnih udaraca, i doneo svom timu izjednačenje. Tim rezultatom je i završeno prvo poluvreme.

Drugi deo počinje odlično za Kapelov tim, pošto se golman Sosijedada Bravo na skoro isti način revanširao Kasiljasu i nakon centaršuta Gutija u 48. minutu omogućio van Nistelroju laganu završnicu. Sosijedad je nakon toga pritiskao odbranu Reala, ali su gosti iz Madrida čestim prekršajima uspeli da stignu do važna tri boda pred nastavak Primere.

Na stadionu Manuel Ruis de Lopera domaća ekipa bila je daleko bliža pobedi, ali je nespretnost Brazilca Roberta donela Sevilji bod.

Robert je na startu meča promašio penal, a u finišu je bio 1 na 1 sa Andersom Palopom, ali nije uspeo da postigne gol.

Jednom se u drugom poluvremenu Palopova mreža i tresla, ali je pogotku prethodio očigledan ofsajd dvojice napadača "zeleno-belih".

Sevilja, koja je u veoma lošoj formi, imala je nekoliko solidnih prilika, poslednju bukvalno uz završni zvuk pištaljke.

Ostali mečevi 22. kola na programu su u nedelju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.