Barsa i Liverpul: Razlika jedna, ali ogromna - MESI!

Izvor: Mondo, 01.Maj.2019, 20:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barsa i Liverpul: Razlika jedna, ali ogromna - MESI!

Ne može se reći da je jedan fudbaler Liverpula odigrao loše, čak ni prosečno, ne može se reći ni da je Barsa igrala bolji fudbal ove večeri, ali može se reći da je sve lakše kada imate njega. Katalonci su nadomak finala Lige šampiona!

Kako znate da gledate strašan fudbal?

To je lako uočljivo ako ne smete da trepnete, i istovremeno "treperite" kao da ste se upravo zaljubili, čak i dok loptu imaju defanzivci i dodaju se daleko od protivničkog gola, pošto >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << greška od jednog milimetra može sve da promeni…

Upravo tako je bilo ove večeri na "Nou Kampu" gde su Barselona i Liverpul odigrali neverovatno napet meč od kog podilaze žmarci, a razlika je bila u samo jednom čoveku.

Lionel Mesi je bio taj "tas na vagi" između dve ekipe i dok je Liverpul briljirao u drugom poluvremenu i bio nadomak izjednačenja rezultata, najbolji fudbaler sveta, stvarno više taj epitet ne možemo da pišemo uz Luku Modrića, postigao je dva gola u 75. i 82. minutu kojima su Katalonci nadomak plasmana u finale Lige šampiona.

Ako na to dodamo da je Suarez (26') u gol pretvorio najveću šansu iz prvog poluvremena, dok je Ter Štegen "skinuo" tri šanse i imao sreće da četvrtu Salah šutne samo u stativu…

Naslućuje se novi finalista Lige šampiona, iako Barselona ne sme da potceni Liverpul koji je ove večeri pred 90.000 navijača u najvećem delu igrao i bolji fudbal, ali "redsi" imaju samo šest dana da se oporave od ovakvog šoka.

BARSELONA - LIVERPUL 3:0 (1:0)

Uskoro opširnije...

Da ste mogli da birate koji meč da gledate za 1. maj, teško da biste izabrali neki drugi!

Barselona i Liverpul večeras od 21 čas (TV Arena Sport) igraju svoj prvi polufinalni meč Lige šampiona, a po onome što smo videli od njih ove sezone, deluje da će "prštati" od dobrog fudbala, sjajnih poteza, atraktivnih golova...

To se u praksi često ne pokaže kao istinito, posebno u "dalekim" fazama najjačih takmičenja, ali "sportski je nadati se" da ćemo na "Nou Kampu" gledati spektakularan fudbal.

Trenutni rezultat: Barselona - Liverpul 3:0 (1:0)

U ovom trenutku je teško reći ko je favorit pošto obe ekipe igraju odlično, a Žoze Murinjo je "diplomatski" rekao da je Barselona u blagoj prednosti i to samo zato što u svom timu ima Lionela Mesija koji je "tas na vagi" u poređenju dva tima.

Videćemo šta je Jirgen Klop i kako će pokušati da zaustavi sjajnog Argentinca, a dobru vest čuo je pred meč kada mu je saopšteno da je Fabinjo potpuno spreman.

Roberto Firmino, sudeći po startnih 11, nije dovoljno "fit" da bi počeo meč, tako da se Jirgen Klop odlučio za nešto defanzivniju postavu, gde se očekuje da Nabi Keita ima ofanzivniju ulogu od ostalih saigrača iz veznog reda.

S druge strane, Ernesto Valverde na Liverpul šalje bivše igrače Suareza i Kutinja...

Svi preduslovi za zanimljiv meč su tu!

BARSELONA: Ter Štegen - Roberto (od 94. Alenja), Pike, Lengle, Alba - Buskets, Vidal, Rakitić - Kutinjo (od 60. Semedo), Mesi i Suarez (od 90. Dembele).

LIVERPUL: Alison - Gomez, Matip, Van Dajk, Robertson - Fabinjo, Milner (od 84. Origi), Keita (od 24. Henderson) - Vajnaldum (od 79. Firmino), Mane i Salah.

Meč sudi holandski arbitar Bjorn Kujpers.

U drugom polufinalu sastali su se Totenhem i Ajaks, a Holanđani su prvi meč dobili rezultatom 1:0. Revanš večerašnje utakmice zakazan je za naredni utorak (7. maj), dok će se susret u Amsterdamu igrati u narednu sredu (8. maj). Finale Lige šampiona igra se 1. juna u Madridu.

IZ MINUTA U MINUT:

90+5' - KRAJ!

90+4' - KAKVA ŠANSA ZA DEMBELEA! NIŠTA! U ALISONA!

84' - STATIVA!

Mohamed Salah je imao veliku šansu i pogodio je samo stativu, dok je sekund pre toga Rakitić izbacio loptu sa gol-linije.

81' - GOOOOOOOOL! MESI! 3:0!

Kakva majstorija Lionela Mesija sa 30 metara iz slobodnjaka. Čitav stadion skandira najboljem fudbaleru sveta, kome je ovo 600. gol u karijeri!

79' -
U igru ulazi Firmino, zamenio je Vajnalduma.

75' - GOOOOOL! MESI! 2:0!

Ušetao se u gol Liverpula najbolji fudbaler sveta!

Počelo je od njegovog prodora koji je presekao Fabinjo "izbacivanjem" u šansu Roberta, lopta je stigla do Suareza koji je kolenom pogodio prečku, da bi na nju potom natrčao Mesi i smestio loptu u praznu mrežu Alisona.

Kakav šok za Liverpul koji je bio bolji do tog trenutka...

64' -
Konačno i Barselona u šansi, a Mesi viče na Vidala što nije šutirao... Spojio ga je Argentinac s golom, nije bilo ofsajda, ali vezista je hteo da doda Suarezu. I greši!

Foto: Guliver/Matthias Hangst/Getty Images

59' - Ter Štegen!

Savršen napad po desnoj strani i lopta Salaha koju je propustio Mane, na "kapici" ju je iz prve pokupio Džejms Milner, ali Ter Štegen kao da ima magnet kod sebe.

53' - Salah!


Ponovo divna odbrana Ter Štegena koji je pod velikim pritiskom na startu drugog dela. Šutirao je sada Salah po zemlji sa 24-25 metara, Nemac se izvio za odbranu!

47' - Prva odbrana Ter Štegena!

Mohamed Salah je "nadriblao" dvojicu čuvara, ostavio je Vajnaldumu koji je driblingom napravio prednost i potom dodao za Džejmsa Milnera, ovaj se namestio na šut desnom, ali loptu iz ugla "vadi" Ter Štegen i šalje je u korner.


Foto: Guliver/Michael Regan/Getty Images

45+2' - Kraj prvog poluvremena, kakva napeta utakmica!

44' -
Frka kraj desne aut-linije nakon što je Džejms Milner izgurao Mesija sa terena, skočio je odmah Luis Suarez za sudiju, ali pritisak nije urodio plodom. Bez žutog kartona za "prvog kapitena" Liverpula na ovom meču.

39' - Pretrčao je Salah kao od šale Lenglea, vukao ga za ruku, i za to dobija žuti karton.

35' - Mane!

Sa gotovo 40 metara iskosa s desne strane uputio je duboku loptu za Manea njegov saigrač Salah, stigao je Senegalac do lopte pre Pikea i Lenglea, ali očajno šutnuo.

32' -
Bolja Barsa u ovom trenutku nakon neverovatne promene strane u režiji Mesija, ali ni Suarez ni Kutinjo nisu na kraju ugrozili Alisona, iako su navijači drhtali.

Foto: Guliver/Matthias Hangst/Getty Images

26' - GOOOOL! SUAREZ! 1:0! BARSA VODI!

Majstorija! Majstorija! Majstorija!

Prvi sjajan napad Barselone i odmah vođstvo na Nou Kampu. Đordi Alba je poslao savršenu loptu za Luisa Suareza koji se ušunjao između Gomeza i Van Dajka, a onda je samo podigao za gol preko Alisona Bekera. 


Videćemo šta ovo znači za Liverpul, da li će odustati od ovog načina igre...

24' -
Mora Henderson na teren umesto Keite. Uzima kapitensku traku...

Foto: Guliver/Catherine Ivill/Getty Images

21' - Nabi Keita je povređen, odmah je Henderson poslat na zagrevanje... Ambulantno vozilo je čak spremno, nije delovalo da je povreda toliko ozbiljna nakon duela sa Rakitićem.

15' - Kutinjo!

Namestio se na čuvenu "kiflu" nakon što je Mesi pao nakon prodora, ali preslabo za Alisona. I drugi put u šansi, malo pored gola, ali ofsajd Brazilca...

12' - Mesi! Salah!

U tridesetak sekundi dva vrhunska poteza. Prvo je Barsa probila po levoj strani i imala šansu preko Mesija, koji je tražio penal zbog igranja rukom Matipa, da bi zatim Salah "otvorio" kontru sprintom od 50 metara, ali bez uspeha.


Foto: Guliver/Catherine Ivill/Getty Images

10' - Liverpul bolji za sada, iznenadili su Barselonu idejom da Vajnaldum igra "lažnu devetku", dok je Nabi Keita, uprkos očekivanjima da će zaigrati na levom krilu, ipak na svojoj standardnoj poziciji u veznom redu.

6' - Mane kao metak, uvukao se ispred Pikea i pao u pet metara, ali ništa od penala, podigao se i pokušao da nastavi akciju, ali bez većeg uspeha.

4' - Rakitić!

Odlučio se da vrati loptu za Suareza posle savršenog dodavanja Kutinja, i njegovog isto tako kvalitetnog prijema, ali je Matip ušao u putanju lopte i izbacio u korner.

2' -
Mohamed Salah je već namučio Đordija Albu koji je, činilo se, imao kontrolu nad loptom, da bi se potom situacija zakomplikovala i Egipćanin je uspeo da šutira, ali ta lopta nije imala dug let pošto je izblokiran.

1' - Meč je počeo!

Foto: Guliver/Matthias Hangst/Getty Images

- Igrači izlaze na teren, spektakularna koreografija navijača Barselone koji poručuju da žele da "oboje čitavu Evropu" svojim bojama.

- Evo zašto nema Roberta Firmina u 11...

Klopp on Firmino: "Bobby wants to [play] and the medical department told me ‘yes, it’s good’ but then you have to make sure – I’m not sure if 90 minutes or whatever. So he doesn’t have to start, that’s why we start like we start. Bobby is on the bench, that’s good news.” #LFC

— James Pearce (@JamesPearceEcho) May 1, 2019

- Na klupi Barselone ostali su golman Silesen odnosno "igrači u polju" Semedo, Artur, Dembele, Malkom, Umtiti i Alenja. Kod Liverpula su danas rezervisti Minjole, Lovren, Firmino, Henderson, Šaćiri, Origi i Aleksander-Arnold.

- Šta je to Jirgen Klop rekao o Lionelu Mesiju pred meč...

- Poslednji put ove ekipe sastale su se u Ligi šampiona u sezoni 2006/07, kada su i jedni i drugi slavili na gostovanjima (Liverpul - Barselona 0:1 i i Barselona - Liverpul 1:2), ali su "redsi" prošli dalje zbog gola više na strani. Lionel Mesi je tada tek "postajao" veliki fudbaler i nije uspeo da savlada tadašnjeg golmana Liverpula - Pepea Reinu.

- Barselona je neporažena čak 31 meč na svom stadionu u Ligi šampiona, dok je Liverpul imao dosta neuspeha na gostovanjima u ovom takmičenju tokom sezone. Savladali su Porto i Bajern u nokaut fazi, dok su u grupama gubili od Napolija, Pari sen Žermena i Crvene zvezde.

- Zanimljivo je da će utakmici prisustvovati i Pep Gvardiola... Zašto?

- Ko će osvojiti Ligu šampiona? Glasajte u našoj anketi.

'); } } $('.text').val(''); $('.check').removeAttr('checked'); $('#pollForm_poll_1bfcb6a0_8a49_474f_9a11_55f8420e1d63').hide('slow'); $('#rez_poll_1bfcb6a0_8a49_474f_9a11_55f8420e1d63').hide(); $('#results_poll_1bfcb6a0_8a49_474f_9a11_55f8420e1d63').hide(); } else $("#PollResultForm_poll_1bfcb6a0_8a49_474f_9a11_55f8420e1d63").html('

Hvala Vam što ste glasali.

'); } function handlePollError_poll_1bfcb6a0_8a49_474f_9a11_55f8420e1d63(ajaxContext) { $('.text').val(''); $('.check').removeAttr('checked'); $('#pollForm_poll_1bfcb6a0_8a49_474f_9a11_55f8420e1d63').hide('slow'); $('#rez_poll_1bfcb6a0_8a49_474f_9a11_55f8420e1d63').hide(); $('#results_poll_1bfcb6a0_8a49_474f_9a11_55f8420e1d63').hide(); $("#PollResultForm_poll_1bfcb6a0_8a49_474f_9a11_55f8420e1d63").html('

Glasanje nije uspelo.

'); } function RemoveResult_poll_1bfcb6a0_8a49_474f_9a11_55f8420e1d63(){ if ($("#results_poll_1bfcb6a0_8a49_474f_9a11_55f8420e1d63").children().size() > 0) { $('#results_poll_1bfcb6a0_8a49_474f_9a11_55f8420e1d63').fadeOut(500); $('#rez_poll_1bfcb6a0_8a49_474f_9a11_55f8420e1d63').text('Rezultati'); $('#results_poll_1bfcb6a0_8a49_474f_9a11_55f8420e1d63').empty(); return false; } else return true; } function Result_poll_1bfcb6a0_8a49_474f_9a11_55f8420e1d63(){ if ($('#results_poll_1bfcb6a0_8a49_474f_9a11_55f8420e1d63').children().size() > 0) { $('#results_poll_1bfcb6a0_8a49_474f_9a11_55f8420e1d63').fadeIn(); $('#results_poll_1bfcb6a0_8a49_474f_9a11_55f8420e1d63').find("ul").each(function (index) { //$(this).sumarizeExt(index); }); $('#rez_poll_1bfcb6a0_8a49_474f_9a11_55f8420e1d63').text('Nazad'); } } Ko će osvojiti Ligu šampiona ove sezone? Ajaks

38%

1088

Barselona

36%

1022

Liverpul

23%

649

Totenhem

3%

82

Ko će osvojiti Ligu šampiona ove sezone? Ajaks Barselona Liverpul Totenhem

** Odgovor na pitanje je obavezan
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.