B92: Igrači ograničavaju Kozića

Izvor: B92, 12.Maj.2009, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

B92: Igrači "ograničavaju" Kozića

Bivši igrači traže od Nadzornog odbora da zabrani dalje raspolaganje imovinom kluba generalnom sekretaru Saši Koziću.

Kako B92 saznaje grupa bivših igrača Zvezde okupljena u 'Grupu za promene' koja je potpisala Proglas predala je u utorak u 12 časova predsedniku Nadzornog odbora Milanu Šutiću zahtev u kojem se zahteva da "se zabrani raspolaganje pokretnom i nepokretnom imovinom kluba do održavanja skupštine".

Bivši igrači traže da Nadzorni odbor >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odmah donese tri odluke,

- da zabrani svako dalje raspolaganje pokretnom i nepokretnom imovinom Kluba određenom članom 38. stav 1. Statuta do održavanja Skupštine, odnosno izbora svih organa Kluba predviđenih Statutom, izuzev troškova za tekuće popravke i održavanje i komunalne usluge;

- da zabrani dalje zaključenje svih ugovora bez saglasnosti Nadzornog odbora;

- da zaduži generalnog sekretara kluba da odmah po prijemu ove odluke predsedniku Nadzornog odbora dostavi izveštaj o finansijskom stanju kluba radi razmatranja istog od strane Nadzornog odbora koji će svoj izveštaj o finansijskom stanju podneti Skupštini zakazanoj za 26.05.2009.

Bivši igrači FK Crvena zvezda u obrazloženju ovog zahteva su naveli da, prema informacijama koje oni imaju, "generalni sekretar kluba Goran Kozić od ostavki predsednika i Upravnog odbora samostalno raspolaže finansijama kluba i bez bilo čije kontrole upravlja finansijskim poslovanjem Crvene zvezde."

"Saznajemo da Kozić i rukovodstvo u ostavci pregovaraju o transferima pojedinih igrača FK „Crvena zvezda" u druge klubove. Rukovodstvo u ostavci do izbora novog rukovodstva može samo da tehnički upravlja klubom i ne sme da donosi bilo kakve važne poslovne odluke a pogotovu ne odluke o transferima, otudjenju imovine ili bilo kakve druge odluke kojima se Crvenoj zvezdi nameću nove obaveze".

Bivši igrači u pismu ističu da je Nadzorni odbor „posle ostavki predsednika Kluba i Upravnog odbora jedini legitimni organ kluba" te da ga pozivaju da „preduzme sve mere koje na koje je ovlašćen pozitivnim zakonskim propisima i Statutom FK „Crvena zvezda" i zaštiti imovinu kluba do izbora novog rukovodstva."

Bivši igrači su posebno apostrofirali da "bivše rukovodstvo neplaćanjem pojedinih igrača može namerno da dovede do situacije da neki od sadašnjih igrača budu slobodni da napuste klub bez obeštećenja čime se posredno nanosi šteta Klubu koji u budućnosti ostaje bez prihoda" te da "Nadzorni odbor treba da ostvari uvid i u ovu situaciju".

Zahtev su potpisali predstavnici Grupe za promene, Vladan Lukić, Dragoslav Šekularac, Vladimir Petrović, Ratomir Dujković, Ivan Adžić i Goran Negić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.