Azarenka protiv Ribakine za finale Australijan opena

Izvor: Beta, 24.Jan.2023, 13:00

Azarenka protiv Ribakine za finale Australijan opena

Beloruska teniserka Viktorija Azarenka plasirala se danas u polufinale Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je u četvrtfinalu pobedila Amerikanku Džesiku Pegulu sa 6:4, 6:1.Šampionka Australijan opena iz 2012. i 2013. godine, a trenutno 24. teniserka sveta, slavila je protiv treće na WTA listi posle nešto više od sat i po vremena igre.Beloruskinja je za 12 minuta stigla do prednosti od 3:0 u prvom setu, potom je propustila četiri set lopte u dva brejka, ali je na kraju iskoristila petu u desetom gemu za vođstvo od 1:0.Ona je i drugi set započela brejkom, povela je sa 2:0, ali je Pegula uspela odmah da vrati brejk. Međutim, to je bilo sve što je Amerikanka uradila, pošto joj Azarenka do kraja meča nije prepustila nijedan gem.Protivnica Azarenke u borbi za finale prvog grend slem turnira u sezoni biće aktuelna šampionka Vimbldona, Kazahstanka Elena Ribakina koja je ranije danas eliminisala Letonku Jelenu Ostapenko u dva seta.Azarenka i Ribakina su do sada odigrale samo jedan meč i tada je slavila Kazahstanka.U preostala dva četvrtfinala sutra će se sastati Karolina Pliškova i Magda Linet, odnosno Arina Sabalenka i Dona Vekić.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Azarenka pobedila Pegulu i izborila polufinale Australijan opena sa Ribakinom

Izvor: RTS, 24.Jan.2023

Beloruska teniserka Viktorija Azarenka plasirala se u polufinale Australijan opena, pošto je u četvrtfinalu pobedila Amerikanku Džesiku Pegulu sa 6:4, 6:1. Za plasman u finale Azarenka će igrati protiv Kazastanke Elene Ribakine, koja je ranije savladala Letonku Jelenu Ostapenko sa 6:2, 6:4. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.