Atlanta izborila četvrtfinale

Izvor: RTS, 29.Apr.2016, 08:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Atlanta izborila četvrtfinale

Košarkaši Atlante savladali su Boston sa 104:92 u šestom meču doigravanja i ukupnim rezultatom 4:2 obezbedili dalji plasman. U četvrtfinalu rival im je Klivlend koji je sa 4:0 bio bolji od Detroita.

Atlantu je do brejka u Bostonu predvodio Milsap sa 17 postignutih poena, uz to je zabeležio osam skokova, četiri blokade i dve asistencije. Njega su pratili Bejzmur i Horford sa po 15 poena, a Korver >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je zabeležio učinak od 14 koševa.
Najbilji igrač utakmice bio je Ajzea Tomas koji je zabeležio 25 poena i 10 asistencija, ali to nije pomoglo Bostonu da izbori majstoricu. Kruder je postigao 15 poena i imao šest skokova, dok su Jerebko i Smart postigli po 13 poena.
Atlanta je na poluvremenu imala osam poena prednosti, da bi treću deonicu dobili sa 39:26, uz 74 odsto pogođenih šuteva, te su tako došli nadomak plasmana u polufinale. Boston je u finiši samo uspeo da ublaži poraz, ali ne i da izbegne eliminaciju.
"Dobro je da smo ih napokon pobedili. Osećaj je sjajan", rekao je košarkaš Atlante Džef Tig, koji je bio u timu i 2012. godine kada je njegova ekipa eliminisana u prvoj rundi plej-ofa Nba lige od Bostona.
Njegov saigrač, Al Horford ocenio je da je njegov tim ove sezone već naučio da protiv Bostona bilo kakva prednost nije sigurna. ;
"Za nas je dobar početak treće četvrtine bio veoma bitan. Želeli smo samo da imamo napadački mentalitet, da nastavljamo da napdamo iz napada u napad", rekao je Horford. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Revanš posle pola veka

Izvor: Danas, 29.Apr.2016

Pobedom u šestom meču u Bostonu Atlanta Houksi postali su drugi polufinalista u Istočnoj konferenciji (104:92). Ekipa iz DŽordžije trijumfovala je ukupnim rezultatom 4-2 u seriji; samim tim zakazala je reprizu finala Istoka iz prošle godine kada ih je Klivlend "obrisao" sa 4-0...           ...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.