Anić odbranio pojas u lou kiku

Izvor: B92, 20.Mar.2011, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Anić odbranio pojas u lou kiku

Srpski kik bokser Miloš Anić i dalje je profesionalni prvak sveta u disciplini lou kik kategoriji do 58,2 kilograma.

U meču za odbranu profi pojasa, održanom u prepunoj sportskoj dvorani "Jasa" u Jagodini, Anić je pobedio Portugalca Pedara Alemidu jednoglasnom odlukom 3:0.

Pitanje pobednika nije se postavljalo ni jednog trenutka. Od prve runde Miloš Anić je bio dominantan, a kroz svih pet rundi bio bolji, još jednom potvrdivši da je u ovom trenutku jedan od najspremnijih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << srpskih boraca.

Pojas profesionalnog prvaka planete Aniću je oko struka stavio Božidar Đermanović, potpredsednik Kik boks saveza Srbije.

"Zadovoljan sam kako sam odradio meč. Almeida se pokazao kao snažan, izdržljiv borac sa izuzetno jakim nogama. Već po ustaljenoj praksi forsirao sam nožnu tehniku, ali kako je Portugalac nešto viši od mene morao sam da kratim distancu ulazeći u razmenu ručnih udaraca. Četiri runde tempo je bio izuzetno jak, ali u poslednjoj smo obojica malo popustili. Obojica iz ovog duela izlazimo da lakšim povredama desne noge i to je razlog za nešto slabiji tempo u finišu meča. Zahvalio bih se jagodinskoh publici koja je uvek uz mene i koja mi daje veliku podršku. Pobede su zahvaljujući njima lakše”, rekao je Anić.

Pored pojasa prefesionalnog prvaka sveta Miloš Anić je iz ruku Božidara Đermanića dobio i statuu „Zlatni kikbokser", najprestižnije priznanje Kik boks saveza Srbije koje se dodeljuje najboljem srpskom borcu u 2010. godine.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Šampionski pojas ostaje u Jagodini

Izvor: Beta OMS, 21.Mar.2011, 13:05

“Jagodina je postala sportski centar, ne samo kada je kik-boks u pitanju već i ostali sportovi, bilo pojedinačni ili kolektivni, jer kada se stvore uslovi da se mladi ljudi bave sportom tada rezultati neminovno dolaze. Mi uvek govorimo mladim ljudima-“alkohol i droga ne sport- da” i ja pozivam...

Nastavak na Beta OMS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.