Ana Ivanović: Ženski tenis je čist

Izvor: B92, 01.Jan.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ana Ivanović: Ženski tenis je čist



Ana Ivanović i Marija Šarapova stale su u odbranu ženskog tenisa, izjavivši da na WTA turneji nema nameštanja mečeva. Jedna od stvari koja je obeležila prošlu tenisku godinu bile su optužbe o nameštanju rezultata, a u ponedeljak se oglasila i legendarna Martina Navratilova, izjavom da tenis mora da reši taj problem, ali da je nameštanje rezultata veoma teško dokazati.

Prva glavna provera u novoj sezoni biće Otvoreno prvenstvo Australije, koje se održava >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od 14. do 27. januara. Organizatori su najavili da će pažljivo pratiti sve mečeve i neuobičajene uloge u kladionicama, ali Ivanovićeva i Šarapova insistiraju da je ženski tenis "čist":

"Zaista se nadam da će tako i ostati. Važno je da ovaj sport ostane čist, da takmičenje bude fer i da sportski izazovi budu u prvom planu", rekla je Ivanovićeva, koja se u Hong Kongu sprema za revijalni turnir na kojem će učestvovati pet od deset vodećih teniserki na WTA listi.

"U interesu svih učesnika je da tenis ostane čist, koliko god je to moguće. Ne znam da li su optužbe o nameštanju tačne, ili ne. Pondekad se radi samo o glasinam, koje je teško dokazati", rekla je Šarapova.

Obe teniserke najavile su da će u 2008. godini jurišati na veh svetske rang liste.

"Radujem se tom izazovu. Mislim da bi ovo mogla da bude moja godina", rekla je 20-godišnja Beograđanka.

Pored Ivanovićeve i Šarapove, u Honk Kongu će, između ostalih, učestvovati i Ana Čakvetadze, Venus Vilijams i Danijela Hantuhova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.