AKTUELNO: U Srbiji 2.211 novozaraženih, od kovida preminule 53 osobe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Nov.2021, 08:40

AKTUELNO: U Srbiji 2.211 novozaraženih, od kovida preminule 53 osobe

U protekla 24 sata u Srbiji su od kovida 19 preminule 53 osobe, testirano je 13.817 uzoraka od kojih je 2.211 bilo pozitivno, saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja.

Na bolničkom lečenju je 4.561 pacijent, od kojih je 212 na respiratorima.

Do sada je zvanično prijavljeno 11.537 smrtnih ishoda kovida, a od početka epidemije testirano je 6.773.079 uzoraka, a registrovano je 1.248.719 zaraženih.

Situacija sa pandemijom se stabilizovala i sledeće nedelje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nastavu će u školama neposredno slušati svi đaci - i srednjoškolci i osnovci.

Epidemiolozi upozoravaju da ulazimo u period nepovoljnih epidemijskih događaja- zima,sudar virusa gripa i korone, period slava i praznika, te da zbog toga zimski raspust za učenike treba da počne ranije - 20. a ne 31. decembra.

"Otprilike u vreme katoličkog Božića naši ljudi koji rade na zapadu dolaze u našu zemlju, tamo je eksplozija delta plus soja koronavirusa, koji mi još ovde nismo utvrdili da cirkuliše, ali mislimo da je tu, ali nema dominaciju", rekao je epidemiolog i član Kriznog štaba dr Predrag Kon.

Virusolog Milanko Šekler smatra da euforija zbog praznika, dovodi ljude u situaciju da pogreše.

"Svako veselje, svaki emotivni pristup bilo čemu dovodi do toga da se mi opustimo i da uradimo neke stvari koje ne bismo nikada sebi dopustili u nekim normalnim, redovnim okolnostima, u tom raspoloženju pretprazničnom popusti i pažnja i sve", rekao je Šekler.

Struka ističe da nema mesta opuštanju kad imamo 50 preminulih dnevno. Upozoravaju da smo daleko od trijumfa nad koronavirusom i poručuju da je vakcinacija jedini izlaz iz pandemije.

12.39 - Kon: Samo četiri odsto populacije od 18 do 30 godina vakcinisano

Svaka treća osoba u bolnici je vakicnisana, ali postoji razlika u odnosu na vakcine, najviše u bolnici ima onih koji su vakcinisani Sinofarm vakcinom, izjavio je danas epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon. Kon je za K1 televiziju rekao da je samo četiri odsto populacije uzrasta od 18 do 30 godina vakcinisano.

11.07 - Kosovo i Metohija: U srpskim sredinama 65 novih slučajeva korona virusa

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji u poslednja 24 sata registrovano je 65 novih slučajeva korona virusa, od 162 testirana uzorka, saopštio je Krizni štab Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica.

09.09 - Na Torlaku do kraja godine još 2,5 miliona doza Sputnjika Ve

Na Institutu "Torlak" do sada je proizvedeno 1,5 miliona doza Sputnjik Ve vakcina protiv virusa korona, a plan je da se do kraja tekuće godine proizvede još 2,5 miliona doza prve i druge komponente te vakcine, izjavila je direktorka Instituta dr Vera Stoiljković.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Nema razloga za paniku"; Od 20. decembra dobijaju vakcinu za decu; Novi soj virusa se širi"

Izvor: B92, 27.Nov.2021

Od početka epidemije u Srbiji je registrovano 1.246.508 slučajeva koronavirusa od 6.759.262‬ testirana uzorka.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.