Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Nov.2023, 09:00

Када је време за први одлазак код фризера?

Да ли знате када је право време за први дететов одлазак код фризера? Фото: Unsplash/Hair Spies Стручњаци кажу да не постоји прави или погрешан тренутак и да то зависи од више фактора.
Ако ваша беба има локне, можете да је одведете на шишање већ са осам месеци, али уколико је рођена без >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << косе, можда за то неће бити потребе док не напуни две године. Кристин Бургер, оснивач једне линије производа за негу косе за бебе и децу, каже да то зависи и од тога да ли желите да ваше чедо и даље задржи изглед бебе или не. Када одсечете локне, можда оне неће поново израсти. С друге стране, шишање нежне бебине косе често чини да она изгледа гушће.
Али први одлазак у фризерски салон можда неће проћи како сте замишљали, тачније може бити врло фрустрирајући за вашег малишана. Док умотан у огртач гледа непознату особу која му прилази с оштрим маказама, то заиста може деловати застрашујуће.
– У салонима за шишање је много непознатих призора, звукова и мириса који могу да узнемире дете – каже др Кори Левос Скидмор, дечји психолог из Илиноиса. – Зато је важно да дететов први одлазак код фризера добро испланирате.
Малишани не воле увек изненађења, па би било пожељно да пре тог великог дана за дете, заједно посетите фризерски салон како би гледало док се шишате. – Разговарајте с њим о томе шта види, покажите му огртач који ће носити и чему служе маказе – каже Џејн Лојд, власница једног дечјег фризерског салона у Луизијани. – Избегавајте речи „скратити“ или „исећи“, јер могу уплашити дете и уместо тога користите блаже термине. Пустите га да се код куће игра у кади и претварајте се да му прстима скраћујете шишке. И читајте му књиге на ову тему.
Важно је и да изаберете прави салон, онај у којем особље има искуство с децом. Допустите му и да понесе омиљену играчку, јер ће му помоћи да остане миран и да му руке буду заузете.
Такође, имајте у торбици посластицу за касније, а пре него што физер почне да га шиша, одмакните столицу од огледала тако да дете не буде фокусирано на маказе. Ако одбије да носи огртач, ви му помозите да га стави како би видело како то изгледа. Ако неће да седи мирно, можда ћете морати да га држите у крило све време. Причајте му да ће шишање бити веома забавно и да ће изгледати супер после тога.
Није свеједно ни у које доба дана водите дете на шишање. Пажљиво испланирајте време и закажите термин између оброка и спавања како не би било гладно или нервозно. Лојд каже да се прва фризура памти и да је важно да то буде позитивно искуство за дете.
Znate li pravilo 10-3-2-1-0? Može da vas reši nesanice začas, važno je pratite pet koraka

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Када је време за први одлазак код фризера? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.