Вучић: Приштина не жели нове изборе, већ једино да малтретира и хапси Србе

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Jul.2023, 19:49

Вучић: Приштина не жели нове изборе, већ једино да малтретира и хапси Србе

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да Приштина не жели нове изборе на КиМ, већ да једино жели да малтерира и хапси Србе и замолио је још једном међународну заједницу да реагује и спречи даља малтретирања Срба. Фото: Танјуг/Зоран Жестић Вучић је то рекао одговарајући >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << на питање новинара како коментарише изјаву заменика премијера привремених приштинских институција Бесника Бисљимија да избори могу да буду одржани тек када се укину казнене мере које је Европска унија увела Приштини.
„Ја никада не желим да се играм тих игара криваца, они нека раде свој посао, али они на крају не желе ни те изборе, они не желе ништа, они једино што желе је да хапсе и да малтеретирају Србе. Моја молба је међународној заједници да што пре преостали ухапшени Срби са КиМ буду пуштени, посебно што имамо значајне дојаве о њиховом малтеретирању и о томе да тешко подносе услове у којима се налазе. Било би трагично уколико би има се било шта догодило, то би имало буквално несагледиве последице. Зато молимо Еулекс и међународну заједницу да реагују и да учествују у спасавању, рекао бих, живота српских притвореника“, рекао је предсеник Србије.
Он је додао да су неки од Срба са КиМ у притовру више од годину и по дана.
„Бесмислено је да некога за злоупотребу службеног положаја због скијалишта Брезовица држите у притвору годину и седам месеци, сложићете се. То не постоји нигде у свету“, истакао је он.
Додао је да нема никаквих разлога да приштинске власти држе Лунета Миленковића, Миленка Божовића и Душана Обреновића и друге у притвору.
Коментаришући изјаву некадашњег специјалног представника ЕУ на КиМ Питера Фејта да је Приштина на губитку због изостанка напретка у дијалогу са Београдом и да САД губе стрпљење за КиМ, Вучић је рекао да је Фејт „неко чија реч свакако има тежину у САД“.
„Он је до 2012. године ако се не варам, спроводио тзв. нагледану независност Косова, како они то посматрају из њиховог угла и толико је чуднија реакција Приштине на Питера Фејта и нервоза коју показују. Питер Фејт је свакако неко ко у САД има тежину, да ли од њега можемо да очекујемо увек лепе речи или похвале свакако да не, то је човек који је био прво борац за тзв. косовску независност, али нема никакве сумње да је реч о човеку не малог утицаја у САД“, рекао је Вучић.
Orlić: Jačanje prijateljskih odnosa Srbije i Surinama trajno opredeljenje

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: Приштина не жели нове изборе, већ једино да малтретира и хапси Србе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.