Вучевић са члановима Делегације ЕУ у Србији о ситуацији на КиМ

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Jun.2023, 11:27

Вучевић са члановима Делегације ЕУ у Србији о ситуацији на КиМ

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић данас је, у разговору са члановима Делегације Европске уније у Србији, позвао институције ЕУ да активно дају допринос деескалацији на Косову и Метохији и спрече самовољу приштинских власти. Фото: Танјуг/Министарство одбране >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и Војска Србије Вучевић је, у разговору посвећеном безбедносној ситуацији на КиМ, указао је на даље интензивирање смишљених и тенденциозних провокација и инцидената којима се угрожавају безбедност и животи грађана српске националности, али и мир у региону, саопштило је Министарство одбране.
Он је истакао да, одмах након разговора у Бриселу, приштинске привремене институције, на челу са Аљбином Куртијем, још једном потврђују да им се не може веровати и да настављајући своју неодговорну, незрелу и безобзирну политику задају тежак ударац свим напорима да се обнови дијалог и сачувају мир и безбедност.
Вучевић је позвао институције Европске уније да активно дају допринос деескалацији ситуације и спрече самовољу Аљбина Куртија, који својом опасном политиком насиља поништава сва достигнућа досадашњег дијалога.
Затражио је тренутно ослобађање ухапшених Срба и престанак даљих хапшења, повлачење лажних градоначелника и специјалних полицијских снага са севера Косова и Метохије и хитно успостављање Заједнице српских општина.
Амбасадор и шеф Делегације ЕУ Емануеле Жиофре исказао је дубоку забринутост ЕУ институција због безбедносне ситуације на Косову и Метохији.
Он је сагласан са разочаравајућом чињеницом да је само дан након разговора дошло до изазивања нових инцидената, наводи се у саопштењу.
Замолио је надлежне у Републици Србији да учине све што је у њиховој моћи да се избегне даље погоршање ситуације и врати дијалогу.
Како је истакао, ЕУ ће предузети мере да се обесхрабри политика подстицања насиља и изазивања инцидената и нагласио да заједнички циљ треба да буде трајни мир, безбедност и економски развој региона, додаје се у саопштењу.
Petković: Priština vodi opšti informacioni rat, sa namerom da se razori Srbija

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучевић са члановима Делегације ЕУ у Србији о ситуацији на КиМ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.