Izvor: Blic, 29.Mar.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Članovi ruskog kulta čekaju smak sveta u pećini

Sedam žena, sledbenice ruskog kulta koji čeka sudnji dan u jednoj pećini u centralnoj Rusiji, izašle su na površinu, dok je još 28 ljudi ostalo pod zemljom, javili su danas ruski mediji.



Pripadnici tog kulta zatvorili su se još u oktobru u jednu pećinu u blizini grada Penze u centralnoj Rusiji odakle odbijaju da izađu verujući da će smak sveta nastupiti u maju.

Ove nedelje mediji su javili da su pripadnici kulta pucali na policiju kako bi ih oterali.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Lokalni zvaničnik rekao je da je sedam žena pristalo da izađe iz pećine pošto je Pjotr Kuzjnecov, lider kulta koji se trenutno nalazi na psihijatrijskom lečenju, doveden na lice mesta kako bi pregovarao sa svojim sledbenicima.

"Sedam žena je izašlo na površinu. Sve su u dobrom stanju i nije bilo potrebe da im se ukaže pomoć lekara", rekao je zamenik guvernera te oblasti Oleg Melničenko agenciji Itar-tas.

Melničenko je kazao da su vlasti pristale da dozvole ženama da iz pećine pređu u Kuznjecovljevu kuću, koja se nalazi u obližnjem selu.

"Žene koje su izašle nastaviće izolaciju do maja, kada će se navodno dogoditi propast sveta. To je bio njihov uslov i mi smo obećali da ćemo ga poštovati", objasnio je.

Članovi kulta počeli su intenzivne pregovore sa lokalnim vlastima ove nedelje pošto je otopljeni sneg izazvao urušavanje jednog dela njihove pećine.
Pogledaj vesti o: Smak sveta 2012

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.