Vlasotinčani obeležili gradsku slavu

Izvor: JužneVesti.com, 22.Maj.2019, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlasotinčani obeležili gradsku slavu

Sečenjem slavskog kolača i litijom koja je prošla ulicama grada, Vlasotinčani su obeležili prenos moštiju svetog oca Nikole - praznik koji proslavljaju kao gradsku slavu.

Nekoliko desetina građana pridružilo se litiji koja je krenula od crkve Silaska svetog duha do drveta zapisa na Vlasini, gde je pročitana molitva. Gradom prošla litija, foto: Agencija Publika

Vlasotinčani su inače prošle godine obnovili ovu tradicionalnu šetnju, a pre toga litija je gradom >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << prošla 1948. godine.

Gradska slava - letnji Sveti Nikola, obeležava se tradicionalnom manifestacijom Dani Vlasotinca u okviru koje je pripremljen bogat kulturni program, a koji se ove godine završava u petak, 24. maja izložbom slika i crteža Marijane Veličkovski.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.