Srpska lista osudila snimanje spotova u srpskim crkvama

Izvor: RTS, 18.Nov.2019, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska lista osudila snimanje spotova u srpskim crkvama

Srpska lista osudila je snimanje video-spota albanska pevačice Albane Azizi u Crkvi Sv. Nikole na tvrđavi u Novom Brdu, navodeći da je to bestidno skrnavljenje svetinja i objekata Srpske pravoslavne crkve i srpske kulturne baštine na Kosovu i Metohiji.
Srpska lista traži od međunarodne zajednice da najodlučnije stane u zaštitu srpskih bogomolja.
"Nakon što je serijom vandalizama skrnavljen hram >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Hrista Spasa u Prištini, koje je kulminiralo snimanjem video-spota albanske pevačice, pre par dana sličan spot albanska pevačica Albana Azizi, snimila je u crkvi Svetog Nikole na tvrđavi u Novom Brdu. Skrnavljenje svetinja i objekata SPC pokazuje bestidno ponašanje kojima se na krajnje uvredljiv način tretira srpska kulturna baština na KiM", navodi se u saopštenju.
Srpska lista navodi da će preko nadležnih institucija informisati Unesko i ostale međunarodne organizacije koje se bave zaštitom kulturnih i verskih spomenika, kao i čitav hrišćanski svet, kako bi se upoznali sa vandalskim napadima na istorijske i verske objekte našeg naroda.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.