Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Nov.2010, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Po Josipu Brozu nazvao slavlje - Titovdan

GORNJI MILANOVAC -

Meštanin sela Dragolj kod Gornjeg Milanovca, Dragan Kamaljević danas će po 20 put zaredom obeležiti Dan nekadašnje SFRJ, 29. novembar kao porodičnu slavu koju je nazvao Titovdan.

On je u izjavi FoNetu rekao da on i njegova porodica slave krsnu slavu Svetog Nikolu, a da goste primaju na Titovdan koju slave "u znak sećanja na bolja i lepša vremena sa drugom Titom"

Bilo je mnogo lepše živeti u bivšoj Jugoslaviji nego danas u ovoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << maloj Srbiji. U gradu su radile sve firme, a u selu se bolje živelo. U našem selu je za vreme bivše Jugoslavije kupljeno 60 traktora, a od od 1990. godine na ovamo nijedna nova mašina nije došla, kaže Kamaljević.

On je rekao da, kao i na svakoj srpskoj slavi, na Titovdan po tradiciji dočekuje mnogo gostiju, sa dosta hrane i pića, ali sa izmenjenom ikonografijom koja je sva u znaku Tita i Komunističke partije.

Pošto slavimo dva dana, danas i sutra očekujemo oko 30 gostiju, a posluživaće se sve isto kao za ostale slave, samo što neće biti sveće i slavskog kolača.

Slavska soba je ukrašena Titovom slikom i zastavama SFRJ, rekao je Kamaljević.

Prema njegovim rečima, slava bez sveće i slavskog kolača, sa Titovom slikom umesto ikone Svetog Nikole, izaziva veliku pažnju širom nekadašnje Jugoslavije, a Dragan pored članova svoje porodice, rođaka i prijatelja, ima i podršku brojnih ljudi sa prostora nekadašnje zajedničke države koje više nema.

Svake godine dobijem na desetine pisama iz Srbije i ostalih republika bivše Jugoslavije kojima me podržavaju u tome što radim. Za ovu slavu sam dobio jedan goblen sa Titovim likom od gospođe Olge Samardžije iz Inđije, rekao je Kamaljević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.