Izvor: Luftika.rs, 21.Nov.2020, 12:21

ZVANIČNO: Sve se zatvara u 18 časova, maske obavezne i bezuslovne

Vlada Srbije propisala je nove mere, koje će biti na snazi počev od utorka ujutru, pa narednih deset dana, a prva od njih je skraćenje radnog vremena do 18.00 časova restoranima, kafićima, barovima, klubovima, kladionicama i tržnim centrima, javlja portal BIZlife.
Druga mera je obavezno i bezuslovno korišćenje lične zaštitne opreme, odnosno nošenje zaštitne maske, u zatvorenom prostoru, kao i na otvorenom prostoru u onim situacijama gde se ne mogu izbeći međuljudski kontakti. >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs <<
Sledi zabrana svih javnih okupljanja sa prisustvom više od pet osoba, u zatvorenom i na otvorenom prostoru.
Od ove mere izuzeti su radne organizacije, školske ustanove, prodavnice, tržni centri i slični objekti, za koje važi propisano ograničenje broja prisutnih osoba u svakom trenutku u odnosu na kvadraturu objekta – odnosno minimum četiri kvadratna metra po osobi.
Vlada je propisala i omogućavanje rada od kuće svim zaposlenima kod kojih to radni proces dopušta.
Uvedena je i mera stroge kontrole obaveze nošenja zaštitne maske u vozilima javnog prevoza, uz ograničenje maksimalnog broja putnika u vozilu na polovinu deklarisanog kapaciteta vozila.
Među novim merama je i stroga kontrola sprovođenja kućne izolacije, kućnog karantina (samoizolacije), kao i svih ostalih protivepidemijskih mera koje su na snazi.
Ove mere su oročene na period od 10 dana, nakon čega će biti iznova razmotrene u svetlu kretanja epidemiološke situacije, rečeno je za Tanjug u Vladi Srbije.
Brnabić: Zatvaranje gradova moja, prilično glupa ideja

Pogledaj vesti o: Skraćeni časovi

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

SVE SE ZATVARA U 18! Oglasio se ministar Lončar povodom NOVIH MERA

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Nov.2020

Vlada Srbije propisala je nove mere, koje će stupiti na snagu od utorka...Ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavio je da će pooštrene mere trajati deset dana, nakon čega će se videti da li su doprinele poboljšanju situacije...Prva od mera podrazumeva skraćenje radnog vremena do 18 časova restoranima,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.