Više od 200 prijava za štetu od zemljotresa

Izvor: Blic, 17.Feb.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više od 200 prijava za štetu od zemljotresa

Opštinske službe u Čačku primile su juče više od 200 prijava za štetu pričinjenu u preksinoćnjem zemljotresu.

Od potresa je najviše građevina oštećeno u pođeličkim selima Trnavi, Atenici, Loznici i Kulinovcima, koja je posetio predsednik opštine Velimir Stanojević i obećao pomoć iz budžetske rezerve, pre svega za nabavku crepa i drugog materijala.

Od direktorke >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Seizmološkog zavoda Srbije Slavice Radovanović juče je dobijena zvanična informacija da je epicentar zemljotresa, magnitude 4,5 stepeni Rihterove skale i intenziteta između 6 i 7 stepeni magnitude po Merkaliju, bio pet kilometara jugoistočno od centra Čačka, na području sela Banjica, Viljuša, Trnava.

Posle prvog udara osetilo se još nekoliko znatno manje snage. Seizmolozi kažu da se može očekivati nova serija slabijih potresa.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.