Serbia Start Up 2015

Izvor: PRObjave.com, 29.Jun.2015, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Serbia Start Up 2015

Serbia Start Up je program takmičenja zarazvoj preduzetnišva i učešće preduzetnika iz Srbije na međunarodnim takmičenjima.
Program je nastao iz projekta Creative Business Cup Serbia i povezivanja sa drugim međunarodnim i globalnim partnerima.
Ove godine Serbia Start Up se organizuje kao takmičenje za najbolji poslovni plan u tri kategorije:
Kreativne industrije Agro biznis i Nauka Ključni kriterijumi za ocenjivanje poslovnih ideja su kreativnost, timski duh i tržišni potencijal.
Serbia Start Up je nezavisno takmičenje i pomaže lični razvoj, razvoj sopstvenih ideja i sagledavanje mogućnosti za poslovni razvoj.
Serbia Start Up je program koji podržava ravnomeran razvoj svih industrija s ciljem da se smanji ekonomska, privredna i društvena polarizacija. Izborom ovih kategorija Serbia Start Up želi da istakne važnost svih industrija kao i da su multidisciplinarno povezivanje i saradnja od vitalnog značaja za razvoj inovacija. Pojedine podkategorije imaju izrazito prelivanje pa se pojavljuju u sve tri kategirje kao na primer gastronomija, dizajn, pakovanje i sl. To je slučaj i sa IK tehnologijama koje se koriste kao alat u svim industrijama.
Takmičenje Serbia Start Up se odvija u dva nivoa:
Nacionalno takmičenje za izbor najboljeg poslovnog plana Srbije i Međunarodno takmičenje za izbor najboljeg poslovnog plana na svetu. Serbia Start Up je deo mreže globalnih takmičenja i međunarodne platforme za razvoj preduzetništva. Međunarodnim povezivanjem podržavamo preduzetnike i istraživače u Srbiji da se priključe reševanju aktuelnih problema i izazova i pratimo trend investiranja u dugoročne programe, proizvodnju proizvoda, usluga, iskustva, doživljaja i sl.

Kreativne industrije
Podrška preduzetnicima iz kreativnih industrija je jedan od ključnih ciljeva ovog takmičenja. Kreativni umetnici i stvaraoci imaju potencijal stvaranja novih vrednosti što je osnovna osobina uspešnih preduzetnika. Učešćem na ovom takmičenju kreativci dobijaju mogućnost da steknu znanja o preduzetništvu i dobiju podršku da izgrade karijeru koja se zasniva na njihovim talentima. Pobednici nastavljaju dalje takmičenje i učestvuju na svetskom finalu na kojem učestvuje preko 60 zemalja sveta - Creative Business Cup u Kopenhagenu.
Više informacija o takmičenju u kategoriji: Kreativne industrije.

Agro biznis
Poljoprivreda je tradicionalno vodeća privredna grana na ovim prostorima. Nove tehnologije, organska proizvodnja i porast stanovništva na Zemlji su ujedno i novi izazovi u agro proizvodnji s jedne strane, dok se na drugoj strani nalaze lokalne karakteristike i specifični ukusi kao autentične osobine za kojim tragaju savremeni turisti i posetioci. Najbolji poslovni planovi kandiduju se za međunarodno takmičenje u Atini za finale takmičenja - Future Agro Challenge.
Više informacija o takmičenju u kategoriji: Agro biznis.

Nauka
Serbia Start Up posebno želi da istakne ulogu mladih naučnika i istraživača iz Srbije. Multidisciplinarnost, timski rad i kreativnost su polazne osnove za realizaciju inovacija i konkurentsku prednost razvijenih zemalja. Dostignuća nauke i istraživačkih radova treba da pronađu put do primene u svakodnevnom životu i utiču na poboljšanje života. Pobednici Serbia Start Up u kategoriji nauke plasiraju se na međunarodno takmičenje u Parizu - Hello Tomorrow.
Više informacija o takmičenju u kategoriji: Nauka.

BOOTCAMP
U okviru Serbia Start Up organizuje se BootCamp - program profesionalnog mentorstva. Polufinalisti takmičenja učestvovaće u BootCamp treninzima za unapređenje poslovnog plana, poslovni razvoj, javni nastup, lični razvoj i sl.
U okviru Serbia Start Up podstiču se rešenja visokih etičkih normi i neagresivnih metoda u odnosu na prirodu i živa bića.

INFORMACIJE
Veb sajt i prijave: Serbia Start Up
Vodič za takmičenje: Vodič Serbia Start Up 2015.pdf
Za dodatne inforamcije email: info at serbiastartup.rs
SIŽE
Serbia Start Up
organizuje Klaster kreativnih industrija Vojvodine kao nezavisno takmičenje za najbolji poslovni plan. Na takmičenje Serbia Start Up 2015 mogu da se prijave timovi i preduzetnici koji imaju poslovne ideje u jednoj od tri kategorije: kreativne industrije, agro biznis i nauka. Cilj takmičenja je ravnomeran razvoj svih industrija, razvoj poslovnih veština i kreativnog preduzetništva u Srbiji i učešće na međunarodnim takmičenjima. Prijave su otvorene do 05. jula a Bootcamp radionice i finale takmičenja Serbia Start Up 2015 održaće se 23-24. jula u Novom Sadu. Polufinalisti takmičenja će biti pozvani u BootCamp - program profesionalnog mentorstva a nakon finala pobednici Srbije nastavljaju pripreme za međunarodna takmičenja u Atini, Kopenhagenu i Parizu. Više informacija i prijava su na sajtu www.SerbiaStartUp.rs.
Klaster kreativnih industrija Vojvodine (KVIK)
Bulevar Cara Lazara 56/22
21000 Novi Sad
Email: info@kvik.rs
Web: www.kvik.rs
Kontakt:
Tatjana Kalezić
Tel: +381 63 7064596
Email: info@serbiastartup.rs

Nastavak na PRObjave.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta PRObjave.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta PRObjave.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.