Izvor: PRObjave.com, 30.Apr.2010, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saradnja Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja i civilnog sektora

Ministar je ovom prilikom pozvao organizacije civilnog društva da obaveštavaju Ministarstvo o svojim aktivnostima i problemima na lokalu, jer oni nemaju kapaciteta da sve isprate. Takođe, zamolio ih je da sve svoje komentare, predloge i iskustva iz prakse pošalju kancelariji "Očistimo Srbiju" koja već postoji u okviru Ministarstva i preko koje će se odvijati komunikacija. Ministar je, na kraju, pozvao sve organizacije da se uključe u veliku akciju čišćenja Srbije koje će biti organizovana 5. juna na Dan životne sredine.
Nacionalni koordinator Bells pokreta, Miloš Đajić je otvarajući skup izjavio, da će ovo partnerstvo doprineti uspostavljanju dijaloga o unapređenju i očuvanju životne sredine i biti novi impuls izgradnji demokratskih mehanizama u Srbiji.
U okviru aktivnosti BELLS pokreta, do sada smo osnovali neformalnu Zelenu poslaničku grupu u Narodnoj skupštini Republike Srbije i Skupštine AP Vojvodine, potpisali memorandum o saradnji sa nekoliko opština i gradova u Srbiji, osnovali nacionalnu koaliciju koju čine predstavnici nevladinog sektora, državnih institucija, političkih stranaka i biznis sektora, realizovali nacionalno i regionalno istraživanje o stanju u oblasti životne sredine...
NVO Centar modernih veština
Kneginje Zorke 2
11000 Beograd
Tel: 011 344 8007
Fax: 011 344 8008
Email: marija.radivojevic@cmv.org.rs
Web: www.cmv.org.rs
Kontakt:
Marija Radivojevic
Funkcija: Menadzerka za odnose s javnošću
Tel: 011 344 8007
Mob: 064 145 54 03
Fax: 011 344 8008
Email: marija.radivojevic@cmv.org.rs

Nastavak na PRObjave.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta PRObjave.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta PRObjave.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.