Izvor: PRObjave.com, 08.Okt.2009, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radionice kreativne reciklaže

Kreativne radionice biće odvojene po veštinama, a vodiće ih priznati umetnici, zanatlije određenih veština (tvorci instrumenata, keramičari...) kao i edukatori koji će decu informisati o temama ekologije i životne sredine.
Muzička radionica: Tokom ove jednodnevne radionice deca će kroz druženje, slušanje muzike, projekciju dokumentarnog filma o očuvanju eko sistema, predavanje o ekologiji i prezentaciju pravljenja instrumenata, izrađivati svoje vlastite od otpadnih i recikliranih materijala. Uz pomoć pedagoga i muzičara deca će zatim učiti da sviraju na tim instrumentima i na kraju dana će izvesti mali koncert u vidu javne prezentacije.
Radionica vizuelnih umetnosti: deca će kroz druženje, projekciju dokumentarnog filma o očuvanju eko-sistema, slajdova i razgovore biti informisana o dostignućima eko umetnosti. Osim toga naučiće nešto više o samom procesu reciklaže i korišćenju reciklažnih materijala u kreativne svrhe. Uz pomoć edukatora i umetnika deca će u toku radionice praviti svoje originalno delo od recikliranog materijala koje će biti izloženo na različitim lokacijama UK "Vuk Karadžić".
Period održavanja radionica: kreativne radionice se održavaju u UK "Vuk Karadžić" na Zvezdari, jednom mesečno tokom tri meseca (subota), a traju od 10 do 17 časova. Podeljene su po veštinama, a svaka radionioca uključuje 20 dece koja mogu da učestvuju u samo jednoj radionici kako bi se projektom obuhvatio što veći broj učesnika.
Projekat "Radionice kreativne reciklaže" podržan je od strane Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja, RECAN – fonda za reciklažu limenki kao i EUROPIAN ALUMINIUM ASOCIATION.
Datumi:
10. oktobar MUZIČKA RADIONICA
17. oktobar VIZUELNA RADIONICA
07. novembar MUZIČKA RADIONICA
17. novembar VIZUELNA RADIONICA
28. novembar MUZIČKA RADIONICA
05. decembar VIZUELNA RADIONICA
Gradska opština Zvezdara
Bulevar kralja Aleksandra 77
11000 Beograd
Tel: (011) 3405-636
Fax: (011) 3405-642
Email: info@zvezdara.org.rs
Web: www.zvezdara.org.rs
Kontakt:
Slavica Brđović
Funkcija: Odsek za informisanje
Tel: 011 3405 636
Mob: 064 17 444 57
Fax: 011 3820 268
Email: slavica.brdjovic@zvezdara.org.rs

Nastavak na PRObjave.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta PRObjave.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta PRObjave.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.