Izvor: PRObjave.com, 17.Apr.2010, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pozorište Zvezdarište u punom zamahu

Posle svečanog otvaranja dečjeg pozorišnog festivala "Pozorište Zvezdarište" i odigranih prvih predstava, najmlađi i oni stariji posetioci su i danas mogli da uživaju u predstavama izvedenim u Ustanovi kulture "Vuk Karadžić".

U petak, 16.04.2010. posetioci su prvo videli predstavu Pan teatra "Vesele vece", a nakon toga predstavu "Uspavana lepotica" koju su izveli glumci Pozorišta "Dobrica Milutinović" iz Sremske Mitrovice.

U pratećim programima Festivala, na scenu "Kult" u UK "Vuk Karadžić" održan je "Dan igre" na kome su nastupili Baletska škola "Dimitrije Parlić", Evolution crew, Mašga, hip-hop, brejkdens i druge plesne grupe.

U okviru drugog pratećeg programa na temu "Volim da čitam a imam i šta" u Biblioteci "Vuk Karadžić", ulica Ćirila i Metodija 2a, održana je radionica u kojoj su sa najmlađima radili predstavnici izdavačke kuće "Otvorena knjiga". Na jučerašnjoj radionici predstavnici izdavačke kuće "Kreativni centar" su učenicima osnovnih škola sa Zvezdare objašnjavali proces nastanka knjiga i predstavili im neka od svijih izdanja, a danas su devojčice i dečaci sa Zvezdare upoznati sa izdanjima "Otvorene knjige", prvenstveno onima koja su namenjena deci. Najaktivnije učesnike radionice predstavnici izdavača su i danas nagradili zanimljivim knjigama, a Organizacioni odbor Festivala je učenicima koji su odrecitovali pesme Čika Jove Zmaja i Ršuma, kao i onima koji su pokazali najveće poznavanje literature za decu darovao torbice i majice sa znakom "Zvezdarišta".

Cilj ovog programa u kome učestvuju izdavačke kuće sa Zvezdare je promocija kulture čitanja kod najmlađih, pri čemu predstavnici izdavačkih kuća sami osmišljavaju način na koji će se predstaviti. Narednih dana u radionicama će sa najmlađima raditi i predstavnici drugih izdavačkih kuća koje objavljuju knjige za decu ("Evro-Đunti", koji će na radionicu 20.04. dovesti Peđolina; "Mono i Manjana"), kao i Biblioteke grada Beograda.

Informacije o predstavama i prodaji karata moguće je dobiti na biletarnici UK "Vuk Karadžić", Bulevar kralja Aleksandra 77a, na telefon broj 2424860, a program Festivala i detaljne informacije nalaze se na sajtu www.zvezdariste.org.
Pozorište Zvezdarište
Bulevar kralja Aleksandra 77
11000 Beograd
Tel: +381 11 24 24 908
Fax: +381 11 34 05 645
Email: zvezdariste@zvezdara.org.rs
Web: www.zvezdariste.org

Nastavak na PRObjave.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta PRObjave.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta PRObjave.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.