Izvor: PRObjave.com, 31.Dec.2009, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podrška integraciji Srbije u jedinstveni informacioni prostor Jugoistočne Evrope

Centar za razvoj Interneta, uz podršku Fonda za otvoreno društvo, realizuje projekat podrške integraciji Srbije u jedinstveni informacioni prostor Jugoistočne Evrope. Cilj ovog projekta jeste da otvori raspravu o koordiniranom sprovođenju aktivnosti iz akcionih
planova Vlade Srbije za realizaciju Agende za razvoj informacionog društva u regionu jugoistočne Evrope (eSEE Agenda+).
Centar za razvoj Interneta Vas poziva tim povodom na seriju okruglih stolova u januaru 2010, koji će imati za cilj da razmotre do sada usvojene državne strategije i akcione planove, identifikuju podudarnosti i razlike između akcija, nadležnosti i rokova koji su
njima utvrđeni, kao i da identifikuju kritične teme koje zahtevaju usklađivanje prilikom ažuriranja postojeće Strategije razvoja informacionog društva i sačinjavanja nove Strategije razvoja elektronskih komunikacija, tokom prve polovine 2010. godine.
Prvi sastanak na temu podsticanja razvoja elektronskog sadržaja i zaštite kulturnog nasleđa u digitalnom dobu biće održan 15. januara 2010. godine sa početkom od 12h u prostoru Galerije O3ONE, Andrićev venac 12, Beograd.

Drugi sastanak na temu razvoja širokopojasnog pristupa i dalje liberalizacije u oblasti elektronskih komunikacija biće održan 20. januara 2010. godine sa početkom od 12h u prostorijama Republičke agencije za telekomunikacije (www.ratel.rs), Višnjićeva 8, Beograd.

Termin trećeg sastanka posvećenog elektronskim identitetima i njihovoj primeni u servisima e-uprave, biće potvrđen i saopšten početkom januara.
Imajući u vidu Vaš angažman u oblasti razvoja informaciono-komunikacionih tehnologija u Srbiji, pozivamo Vas da prisustvujete ovim okruglim stolovima, kao i da svojim iskustvom i znanjem doprinesete kvalitetu diskusije.
Prijatelji projekta: www.pepsi.rs, www.golub.rs.
Centar za razvoj Interneta
Masarikova 5/XI
11000 Beograd
Tel: 011/3061532
Fax: 011/3061355
Email: office@netcentar.org
Web: www.internodium.org

Nastavak na PRObjave.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta PRObjave.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta PRObjave.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.