Izvor: PRObjave.com, 04.Feb.2011, 11:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održan prvi okrugli sto na temu "Žene u Srbiji - pregled i perspektive"

Okupljajući se na prvom okruglu stolu na temu "Žene u Srbiji – pregled i perspektive", započela je serija razgovora u okviru projekta "Podeli svoje znanje – postani mentorka". Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu, Erste Banka i Evropski pokret u Srbiji najavili su da će u narednih pet meseci biti održano pet okruglih stolova na kojima će učesnice programa razmenjivati mišljenja i iskustva na različite teme od šireg društvenog značaja.
Gordana Čomić, potpredsednica Narodne skupštine Republike Srbije, govorila je o značaju Upitnika Evropske komisije i ocenila da je rad na Upitniku izuzetno važan u daljoj modernizaciji i razvoju društva. Ona je naglasila da "ženski odgovor" na upitnik mora da sadrži razliku između propisanog i primenjenog kada su ženska ljudska prava u pitanju.
Prema rečima direktorke Beogradskog fonda za političku izuzetnost Sonje Liht, najveći problem je što žene ne uspevaju da se nametnu ili nametnu svoje teme ali da je od velike važnosti da žene budu na mestima gde se odlučuje i kreira budućnost zemlje.
Vesna Jarić, specijalna savetnica u Upravi za rodnu ravnopravnost, statističkim podacima je
predstavila poziciju žena u Srbiji i njihovu zastupljenost u različitim sferama.
Cilj projekta "Podeli svoje znanje – postani mentorka" je da okupi ugledne, uspešne žene iz različitih profesija koje žele da svoje znanje i iskustva prenesu mladim devojkama koje su na početku karijere.
U programu učestvuje više od četrdeset mentorki, među kojima su direktorka Kancelarije za evropske integracije Vlade Republike Srbije Milica Delević, narodna poslanica Gordana Čomić, novinarke Antonela Riha i Brankica Stanković, glumice Mirjana Karanović i Ana Sofrenović, i druge uspešne žene iz sveta biznisa, javnog i civilnog sektora.
Erste Bank a.d. Novi Sad
Bulevar Milutina Milankovića 11b
11070 Beograd-Novi Beograd
Tel: +381 (0) 11 201 5010
Web: www.erstebank.rs

Nastavak na PRObjave.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta PRObjave.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta PRObjave.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.