Izvor: PRObjave.com, 28.Avg.2009, 03:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odlike i značaj medija građanskog društva

"BlogOpen09 je prilika da se čuje priča o medijima građanskog društva u Evropi, njihovom društvenom značaju i aktuelnim inicijativama za pomoć ovoj vrsti medija koji se nalaze između javnog servisa i komercijalnih medija.
Ovi mediji se još nazivaju i community ili alternativni mediji pa će biti i reči o tome zašto ovakvih medija ima vrlo malo u Srbiji, iako je njihovo delovanje zakonski predviđeno.
Na kraju, biće reči o tome koji su mediji preuzimali funkciju ovih medija u Srbiji devedesetih i kako mediji na Internetu, uključujući i blogove, mogu ostvariti neke od funkcija predviđenih za medije građanskog društva.
Blogerke i blogeri će moći da saznaju više o tome koliko se na evropskom nivou govori o njihovom značaju i, ko zna, možda neka slična inicijativa - u Srbiji ili u regionu - dođe baš iz blogosfere.
Blogerke i blogeri su i inače već navikli da rade bez ičijeg usmeravanja, navikli su da se povezuju, da procenjuju društvena, medijska, politička i svakodnevna dešavanja u svom okruženju, a to su, u osnovi, funkcije koje, između ostalog, imaju i mediji građanskog društva."
Ukoliko želite da čujete ovo kao i ostala predavanja potrebno je da se registrujete. Zbog potrebnog vremena za izradu akreditacija to je moguće učiniti do 31. Avgusta 2009. godine.
Blogopen.eu

Web: www.blogopen.eu

Nastavak na PRObjave.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta PRObjave.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta PRObjave.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.