Izvor: PRObjave.com, 29.Sep.2009, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obuka aviomodelarskih sudija u Beogradu

Kurs počinje sredinom novembra, a svi zainteresovani mogu da se prijave do 31. oktobra. Obučavanje sudija trajaće oko 12 časova, a poklonici ovog sporta okupljaće se u prostorijama Vazduhoplovne akademije u Bulevaru Vojvode Bojovića broj 2 u Beogradu.
Obuka se sastoji se iz dva dela: prvi deo je edukativno-teorijskog tipa kroz koji se savladavaju međunarodna pravila vazduhoplovnog modelarstva, dok drugi deo prestavlja proveru znanja o naučenim pravilima kroz polaganje testova. Polaznici će se obučavati za sudije u klasama F 1 A, B, C, D, E, odnosno u svim klasama slobodno letećih modela. Ovo je najmasovnija grupacija u vazduhoplovnom modelarstvu. Let modela u zatvorenom i otvorenom prostoru sličan je letu roda, orlova i ostalih velikih ptica. Nije retkost da se na takmičenjima vidi uporedan let modela i ptica.
Po uspešnom završetku obuke buduće sudije moći će da sude na domaćim i na stranim takmičenjima. Takođe dobiće diplomu, dozvolu, sudijsku legitimaciju i biće evidentirani u bazi podataka AK "Modelar" i Vazduhoplovnog saveza Srbije.
Novopečene sudije imaće priliku da sude i na domaćim, a potom na međunarodnim takmičenjima. Ove godine, aeroklub "Modelar" i Vazduhoplovni savez Srbije bio domaćin Evropskog prvenstva u klasi F1D, a sledeće biće domaćin Svetskog prvenstva u klasi F1D pa će sudije moći da već sledećeg leta pokažu svoju sudijsku legitimaciju na takmičenju visokog ranga. Ne treba zaboraviti da za sva takmičenja sudije- dobijaju prigodne novčane nadoknade.
Kandidati za obuku mogu slati prijave do 31. oktobra 2009. godine, na e-mail aviomodeli55@yahoo.com , ili na grupu na Facebook stranici pod nazivom grupe - Obuka aviomodelarskih sudija - konkurs za prijavljivanje. Potrebno je poslati ime i prezme, godinu rođenja i kontakt telefon. Obuku će sprovoditi naš poznati modelar i direktor ovogodišnjeg Evropskog prvenstva u F1D, Vojislav Stojković.
Za dodatne informacije služba AK ''Modelar'' stoji vam na raspolaganju.
S poštovanjem,
Stojković Vojislav
Predsednik AK ''Modelar''
Aeromodelarski klub ''Modelar''
Kralja Petra 70
11000 Beograd
Tel: 2186443
Fax: 2186443
Email: aviomodeli55@yahoo.com
Web: www.modelar.org.rs

Nastavak na PRObjave.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta PRObjave.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta PRObjave.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.