Novi javni beležnici položili zakletvu pred ministarkom pravde

Izvor: PRObjave.com, 28.Apr.2017, 08:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi javni beležnici položili zakletvu pred ministarkom pravde

Novoimenovani javni beležnici i javnobeležnički pomoćnici položili su danas zakletvu pred ministrom pravde Nelom Kuburović. Zakletvu je položilo 11 javnih beležnika i sedam javnobeležničkih pomoćnika.
Kuburović je naglasila da novoizabranim javnim beležnicima i javnobeležničkim pomoćnicima neće biti lako, naročito u gradovima gde su prvi put izabrani, ali da je Ministarstvo pravde sa Javnobeležničkom komorom Srbije (JKS) tu da im pruži svu moguću pomoć.
Polaganju zakletve prisustvovao je i predsednik JKS Miodrag Đukanović.
"Nakon novih imenovanja, u Srbiji rade 164 javna beležnika i 27 javnobeležničkih pomoćnika", naglasio je Đukanović.
Danom početka obavljanja delatnosti novih javnih beležnika, na području osnovnih sudova u Boru, Petrovcu na Mlavi, Priboju i Velikom Gradištu promet nepokretnosti biće u isključivoj nadležnosti javnih beležnika.
Kada je reč o overi potpisa, rukopisa i prepisa (tzv. "male overe") u gradovima i opštinama u kojima nisu imenovani javni beležnici, ove poslove nastavljaju da obavljaju osnovni sudovi, sudske jedinice, prijemne kancelarije osnovnih sudova, kao i opštinske uprave.
Golin
Takovska 45
11000 Beograd
Tel: +381 11 3391010
Web: www.golin.com/rs
Kontakt:
Milica Šćekić
Funkcija: account assistant
Email: MScekic2@Golin.com

Nastavak na PRObjave.com...






Povezane vesti

Srbija dobila još 11 beležnika i sedam pomoćnika (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 28.Apr.2017

Novoimenovani javni beležnici i javnobeležnički pomoćnici položili su danas zakletvu pred ministrom pravde Nelom Kuburović. Zakletvu je položilo 11 javnih beležnika i sedam javnobeležničkih pomoćnika...Kuburović je naglasila da novoizabranim javnim beležnicima i javnobeležničkim pomoćnicima...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta PRObjave.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta PRObjave.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.