Izvor: PRObjave.com, 28.Sep.2010, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova Srpska - nove ideje za budućnost

Nova Srpska je udruženje građana koji žele da kroz think thank organizaciju predstavi nove ideje za budućnost. Osnivači Nove Srpske su građani Republike Srpske, nestranački orijentisani, nezadovoljni postojećim stanjem u Srpskoj, koji smatraju da postoji i drugi odnosno treći put. To je put kojim se u Srpskoj rijeđe ili gotovo nikada ne ide, put promjena i put u bolju budućnost građana Srpske. Organizacija Nova Srpska će pokrenuti nekoliko projekata koji će pomoći ostvarenju programskih ciljeva i doprinijeti promociji ideja za budućnost poput Fondacije Nova Srpska ima cilj da omogući stipendiranje mladih i uspješnih studenata i postdiplomaca koji se bave zanimljivim naukama i temama. Kreativni inkubator će biti mjesto na koje će svi progresivni ljudi sa idejama moći poslati svoje prijedloge šta je potrebno i poželjno uraditi za stvaranje Nove Srpske. Proces približavanja BIH i R.Srpske Evropskoj uniji i očekivanja građana R.Srpske od tog procesa će biti važan segment naših istraživanja i analiza kroz projekat RS EURopinion.
Novi Srbin je ono što predstavlja ideju vodilju Nove Srpske. U proteklih dvadesetak godina imidž Srba, posebno stanovnika Republike Srpske je dramatično narušen, a korekcija tog stanja u vidu određenih aktivnosti je neprimjetna. Građani Republike Srpske u većini još uvijek čekaju da neko drugi uradi nešto za njih.
Promjena našeg identiteta i modela ponašanja te stvaranje Novog Srbina i Nove Srpske mora imati šansu. Novi Srbin 2020. god. i 2030. god. je tolerantan, obrazovan, informatički pismen i sklon cijeloživotnom učenju.
Novi Srbin je Čovjek koji treba Republici Srpskoj.
Nova Srpska poziva sve mlade, sposobne, stručne ljude koji smatraju da mogu dati svoj lični doprinos boljem razumijevanju prošlosti i budućnosti da nam pošalju svoje radove iz sociologije, ekonomije i svih drugih oblasti.

NAPOMENA: Nova Srpska nije povezana ni sa jednom postojećom političkom partijom, nevladinom organizacijom ili međunarodnom organizacijom. Zbog toga su osnivači Nove Srpske odlučili da tokom predizborne kampanje neće davati nikakve dodatne izjave o ciljevima i osnivanju Nove Srpske.

Više informacija na www.novasrpska.org.
Udruženje građana Nova Srpska

Banja Luka
Email: info@novasrpska.org
Web: www.novasrpska.org

Nastavak na PRObjave.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta PRObjave.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta PRObjave.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.