Izvor: PRObjave.com, 03.Avg.2009, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nedelja dojenja

Zahvaljujući sponzorima, trudnicama i bebama podeljeni su prigodni pokloni, a posebna nagrada dodeljena je i za najlepšu fotografiju dojenja, po izboru stručnog žirija Udruženja RODITELJ.
Akcija je održana uz podršku Ministarstva zdravlja Vlade Republike Srbije, Gradskog sekretarijata za zdravstvo, Gradskog Sekretarijata za dečiju zaštitu i Opštine Stari Grad, a uz pokroviteljstvo ZLATIBOR VODE.
Svetska nedelja dojenja se obeležava svake godine u prvoj nedelji avgusta u više od 120 zemalja sveta.
Ovogodišnja akcija Udruženja Roditelj pod nazivom "Dojenje-spasonosno u kriznim situacijama!Da li ste spremni?" ima za cilj da ukaže na vitalnu ulogu dojenja u kriznim situacijama širom sveta, naglasi potrebu za aktivnom zaštitom i podrškom dojenju kako pre, tako i za vreme kriznih situacija, informiše majke, zastupnice i savetnice dojilja, zajednice, zdravstvene radnike, Vlade, donatore i medije kako i na koji način mogu da aktivno pruže podršku dojenju koje ponekad može biti spasonosno za veliki broj dece tokom različitih kriznih i vanrednih situacija.
Ovogodišnju akciju Udruženja RODITELJ podržali su UNICEF, Beluga, Dexyco, Frikom, Pozorištance Ćira, Masel i medijski prijatelji: Adria media sa izdanjima Mama, Trudnoca, Story i Lisa, RTV Studio B, Radio S I Radio Dedal
Udruzenje RODITELJ
Dragana Rakica 33 d/10
11000 Beograd
Tel: 064/2206-438
Fax: 2106 491
Email: info@roditelj.org
Web: www.roditelj.org
Kontakt:
Angelina Radulović
Funkcija: Executive director
Mob: 064 2206438
Email: angelina@roditelj.org

Nastavak na PRObjave.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta PRObjave.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta PRObjave.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.