Ne verujem ničemu što menja boju

Izvor: PRObjave.com, 01.Okt.2015, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne verujem ničemu što menja boju

U sklopu akcije Coca-Cola Bloggers Network Adria blogerka Mima Vasiljević je napisala tekst:
Ne verujem ničemu što menja boju Moja majka ima noćne more, kad dođe pitanje moje ishrane.
Često promrmlja onako u snu "Šta hoćeš sutra da jedeš" i blago se nasmeši jer verovatno u njenim lepim snovima ja tad kažem - Šta god ti se sprema!
Na javi je to obično mora, pa uglavnom ja spremam svoje obroke jer će me pre čuti kako nešto "neću" nego što nešto hoću. Tako je i našem nekadašnjem kućnom ljubimcu, papigi, prva reč koju je progovorio bila - neću, jer je na dnevnoj bazi to čuo minimum 3 puta, pred obrok, pored raznoraznih mojih tinejdžerskih tvrdoglavljenja.
Mrljavila sam što se hrane tiče čitavo detinjstvo. Svi su mislili da moji česti bronhitisi i upale pluća imaju veze sa tim što sam više žvakala vazduh nego pravu hranu. A ako mi mi, nedajbože, hrana promeni boju, umela sam samo da se odmaknem sa stola.
Ugojila sam se krajem osmog razreda jer sam, tada već umorna, prestala da popuštam roditeljima, babama, dedama, ujkama i stričevima. Bez asortimana grickalica za začepljenje arterija sam oduvek mogla da živim, to nikad nisam ni volela ali me je višak kilograma pratio kroz celu srednju školu i pored mojih odbojkaških treninga. A imali smo strava trenera - posle svakog treninga je umeo da nam izlicitira koliko kila treba da smršamo, pa milina!
Koju godinu kasnije, posle fakulteta, počela sam da vodim računa i u početku je bilo ludo teško samo da se uobročim tj. da ne jedem van obroka kao i da se ne vraćam po još. Sanjala sam gozbe i slaninicu, koja je tad, popularno, bila neprijatelj br. 1 u dijetama a kao za baksuza sam u to doba čitala neku knjigu gde su vrlo slikovito bile opisivane sve gozbene večere. Krčao mi je stomak sve Betovenove simfonije, preživljavala sam Hamletovu dramu.
Prestala sam da se zasićujem hlebom, hranila se ribom, sirovim ili barenim povrćem i mršavim mesom u ograničenim količinama. Nutricionistu nisam imala jer to tada nije bilo rasprostranjeno i samim tim užasno skupo. Imala sam pomoć majke koje je imala dijetetiku na svojim studijama i koja mi je pomagala u pripremi obroka. Vremenom sam izbacila hleb jer sam uvidela da mi dosta smeta, tj imala sam više štete nego koristi...
Ovo je samo deo teksta. Ceo tekst možete pročitati na fitnessisfromvenus.com/nutrition-food/ne-verujem-nicemu-sto-menja-boju
Bloggers Network
Rajka Mamuzića 6
21000 Novi Sad
Email: kontakt@bloggersnetwork.org.rs
Web: www.bloggersnetwork.org.rs

Nastavak na PRObjave.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta PRObjave.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta PRObjave.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.