Izvor: PRObjave.com, 08.Okt.2009, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Manifestacija dečjeg stvaralaštva

U vremenu od 11:00 do 13:00 časova na Kalemegdanu, na platou ispred Umetničkog paviljona "Cvijeta Zuzorić".
Dečji hepening je javna manifestacija prava dece na igru, slobodno vreme, prava na sopstveno mišljenje, skretanje pažnje javnosti na ono u čemu oni sami mogu najpotpunije da učestvuju i da se izraze. Njen smisao je da podstakne i afirmiše dečje stvaralaštvo u različitim oblastima njihovih interesovanja i predstavi njihovu kreativnost.
Jedan od ciljeva ove manifestacije jeste i ukazivanje na dečji ugao sagledavanja problema kvaliteta življenja i pitanja izbora, prenošenje dečjih želja i poruka javnosti kao vid skretanja pažnje na probleme i ugroženost dečjih prava. Struktura programa je tako koncipirana da omogući komunikaciju sa dečjim svetom igre i reči, muzičkog i likovnog izraza, sa dečjim porukama svetu odraslih što čini ovaj program jedinstvenim i integrisanim u interaktivnu dinamičnu celinu.
Dečji hepening pod nazivom "To sam ja – to smo mi!", organizuje se u saradnji sa Skupštinom grada Beograda, organizacijom Prijatelji dece Srbije i opštinskim organizacijama – članicama organizacije Prijatelji dece Beograda.
U programu učestvuje oko 400 dece predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta, deca sa posebnim potrebama i deca i mladi iz maginalizovanih grupa. Nastupiće pobednici beogradskog dečjeg festivala ZLATNE SIRENE i DEČJIH MUZIČKIH SVEČANOSTI BEOGRADA, daroviti recitatori, plesne i ritmičke grupe, dečji folklorni ansambli, pesnici za decu i dr. Biće organizovane kreativne radionice: Likovna radionica na temu hepeninga, Ekološka radionica, Radionica narodne tradicije, Radionica batika, Radionica kaligrafije i dr. Deca će ispisivati svoje poruke, za svet po meri deteta, upućene svetu odraslih.
Dečja parada "Ja i moj par"
Učestvuju deca predškolskog uzrasta Predškolske ustanove "Dečji dani", Stari grad. Kreću maskirani sa trga Republike i prolaze Knez Mihailovom ulicom i predstavljaju se kraćeim programom.
Sajam nevladinih organizacija u Knez Mihailovoj ulici
Promotivni štandovi nevladinih organizacija koje se bave decom i mladima, njihovim pravima, potrebama, slobodnim vremenom.
Prijatelji dece Srbije
Kosovska 19
11000 Beograd
Tel: 011 3343-247
Fax: 011 3343 752

Kontakt:
Vesna Petrović Urošević
Email: vesna.petrovic.urosevic@zvezdara.org.rs

Nastavak na PRObjave.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta PRObjave.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta PRObjave.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.