Ljudi, balansirajte…

Izvor: PRObjave.com, 27.Jul.2015, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljudi, balansirajte…

U sklopu akcije Coca-Cola Bloggers Network Adria bloger Željko Riha je napisao tekst:
Ljudi, balansirajte… Da, balansirajte. Sad se sigurno pitate, što balansirat? Kad sam bio mlađi ( s nešto više kose na glavi), imao sam vremena za sve. Sve se stiglo, čak i 8 sati škole što nam je oduzimalo vremena (minimum koji nam danas oduzima posao), imalo se vremena. Poslije škole imalo se vremena za treninge, za bavljenje nečim što te u tom trenutku zanimalo.
Kad se prisjetim srednje škole, balans koji sam radio bio je između škole, treninga i bavljenja robotikom. Sve se stiglo, u svemu se uživalo, ok malo manje se uživalo u školi, a malo više u treninzima i slaganju čudnih robota. I u tom periodu dobio sam prvu lekciju iz Balansologije, a to je, da treba balansirati između obaveza, hobija i društvenog života.
Prva lekcija je bila vrlo bolna, rezultirala je prvim slomljenim srcima i prvim ljubavnim problemima.Tada sam shvatio da moje tijelo osim energetskog dijela ima i onaj emotivni, i onaj duhovni, naravno osim onog fizičkog. Sve te komponente trebaju biti u balansu. Kažem da sam tada to shvatio, ne da sam to naučio i dobro balansirat.
Problem današnjice je upravo balans. Život nas tjera naprijed i usput nas izbacuje iz tog balansa, te zlatne crte u sredini života u kojoj sve uspijevamo i pri tome smo duhovno i emotivno ispunjeni. Prvi puta sam osjetio ozbiljan disbalans kada sam osjetio zdravstvene probleme uslijed silnog tjeranja naprijed. Disbalans je put prema bolestima, i generalno prema nesreći.
Disbalans znači da ulažete samo u jedno, dok drugo trpi. Primjerice ulažete 80% svog vremena u posao, 10% svog vremena ste iscrpljeni, 10% vašeg vremena odnosi na planiranje ostalih 80% i tako iz dana u dan. Stoga odlučio sam se malo educirati i poraditi na sebi, uz pomoć moje Ane. Tu sam naučio vrlo važnu lekciju, partner je taj koji vam mora unijeti balans u život, ako vas partner čini disbalansiranim, to nije dobar partner. Imao sam ludu sreću da sam naišao na Anu, i pri tome još sam joj se i svidio. Od tada, pola balansa drži ona. Stoga educirao sam se i počeo raditi na sebi. Zainteresirao sam se za budizam, skinuo hrpu knjiga na Kindle i počeo čitati, počeo čitati nešto što nije vezano za posao ili razonodu (beletristika), i osjetio se ispunjenim.
Napravio sam balans i u prehrani, obzirom na prijašnje sportove u kojima sam trebao dobivati kilograme, jesti puno proteina, odlučio sam malo uvesti promjene, tako obavezno jednom tjedno jedem ribu, što prirodnije pripremljenu. Našao sam odmor u pripremanju hrane, i to me zbilja opušta, posebice kada pripremam meso, i koristim prilike kao vikend kuhanje.
Ovo je samo deo teksta. Ceo tekst možete pročitati na www.zeljkoriha.com/2015/07/ljudi-balansirajte.html
Bloggers Network
Rajka Mamuzića 6
21000 Novi Sad
Email: kontakt@bloggersnetwork.org.rs
Web: www.bloggersnetwork.org.rs

Nastavak na PRObjave.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Pazi šta želiš, može da ti se ostvari" - moje iskustvo

Izvor: PRObjave.com, 27.Jul.2015

U sklopu akcije Coca-Cola Bloggers Network Adria blogerka Jelena Pantić je napisala tekst:. Ajnštajnov savet za postizanje ravnoteže u životu "Pazi šta želiš, može da ti se ostvari.". Heh..lako ću ja kad se ostvari.. Na primer, moje želje da:. -radim posao koji volim,. -budem sama svoj gazda,. -objavim...

Nastavak na PRObjave.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta PRObjave.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta PRObjave.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.