Lions klub organizuje donatorsku žurku u kafe restoranu Bacano

Izvor: PRObjave.com, 25.Mar.2013, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lions klub organizuje donatorsku žurku u kafe restoranu Bacano

Kafe restoran Bacano biće domaćin donatorske žurke Lions kluba "Mileva Marić-Ajnštajn" koja će se održati 29. marta. Ovaj događaj posvećen je pomoći dva slepa deteta iz saveza slepih Vojvodine.
Lions klub je najveća humanitarna organizacija na svetu. Osnovana je 1917. godine u Sjedinjenim Američkim Državama. Danas ova organizacija ima preko 1,3 miliona članova, u preko 44.000 klubova u 205 zemalja širom sveta. Lions klub "Mileva Marić-Ajnštajn", osnovan je u martu 2011. godine u Novom Sadu, kao isključivo ženski klub. Klub čini 20 humanih žena, koje su vrhunske predstavnice u svojim profesijama, a koje svojim radom i angažovanjem u klubu teže unapređenju lokalne zajednice i društva u celini.
Dosadašnje akcije Lions kluba "Mileva Marić- Ajnštajn":
• Pomoć štićenicima Doma za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku
• Organizovanje novogodišnjih poklona i predstave za decu iz hraniteljskih porodica iz opštine Beočin
• Odlazak u Mc Donalds restoran na druženje i obrok sa decom iz hraniteljskih porodica iz opštine Beočin
• Predavanja o ličnoj higijeni, polno prenosivim bolestima i samopregledu dojki u Srednjoškolskom ženskom domu u Novom Sadu
• Predavanje o ličnoj higijeni u osnovnoj školi "Jovan Popović" u Novom Sadu, za decu sa oštećenim sluhom
• Pomoć deci u Šangaju, koja se posle škole svakoga dana okupljaju u lokalnoj biblioteci radi druženja i završavanja domaćih zadataka.
• Donatorko veče 2012. godine bilo je posvećeno sakupljanju sredstava za kupovanje posebnog bicikla za dečaka koji je slep. Akcija je bila uspešna i kupljen je bicikl.
• Akcija "Pobedimo rak znanjem" u kojoj su građanke našeg grada bile obaveštene o prevenciji raka grlića materice. Tom prilkom, bio je podeljen veliki broj besplatnih pregleda (ginekoloških i ultrazvučnih pregleda dojki)
• Pomoć korisnicima "Svratišta za decu ulice" iz Novog Sada. Pomoć je bila u doniranju velike količine garderobe, obuće i igračaka za decu od 4-19 godina, koji su štićenici ove organizacije. Za štićenike je bila organizovana i novogodišnja predstava sa poklonima.
• Učešće u LCI akciji "Plakat mira" zajedno sa Lions klubom Neoplanta
Kafe restoran Bacano u potpunosti podržava misiju Lions kluba koja je stvaranje i učvršćivanje duha razumevanja među ljudima širom sveta, pružanjem humanitarne pomoći i dobrovoljnim radom, u svojoj zajednici i kroz međunarodnu saradnju. Ukoliko Vaša firma želi da pokaže humanost, možete se javiti Lions klubu ili na Bacano broj 063/521 950 i najaviti dolazak na ovu zabavu u Bacanu i tako pomoći u prikupljanju sredstava za dva slepa deteta iz saveza slepih Vojvodine.
MaxBet Group
Kisačka 82
21000 Novi Sad
Email: office@maxbet.rs
Web: www.maxbet.rs

Nastavak na PRObjave.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta PRObjave.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta PRObjave.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.