Kako ostati aktivan tokom zime (a da ni ne kročite u teretanu)?

Izvor: PRObjave.com, 26.Feb.2016, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako ostati aktivan tokom zime (a da ni ne kročite u teretanu)?

U sklopu akcije Coca-Cola Bloggers Network Adria blogerka Branislava Antović je napisala tekst:
Kako ostati aktivan tokom zime (a da ni ne kročite u teretanu)? Iskreno govoreći, pišem ovaj post kao podsetnik vama (sve stavke koje ću spomenuti već su vam odlično poznate, samo često na njih zaboravimo) ali i kao podsetnik sebi. Jer, zima me ulenji. I to poprilično. I sva moja iskrena volja da se bavim svojim telom i njegovom formom završi na idejama i praznim obećanjima. Jedan od razloga za to jeste činjenica da nisam preterani ljubitelj teretana, koje su zimi jedina logična opcija (ma koliko volela tračanje nemam baš toliko ljubavi da bih mu se posvetiila i na 3 stepena iznad nule).
Međutim, to i ne bi bio toliki problem da moje telo ne vapi za rekreacijom. Pogotovo nakon dvanaest i više sati provedenih ispred kompjutera. Zato, rekoh sebi, napisaćeš post koji će motivisati druge (bar se nadam) ali i tebe samu da se konačno pokreneš i zimu pretvoriš u idealan period za bavljenje sopstvenim telom i duhom. Ali, tu sledi mali zaplet. Neće biti priče o standardnim varijantama poput vežbanja od kuće, odlaska u teretanu (već napomenuh da je ne volim) ili pak bavljenja pilatesom i jogom (njih obožavam, ali su nam već svima toliko dobro znani da je vreme da se i neke druge aktivnosti ubace u priču). Ovaj put idemo na nešto netipičnije varijante.
Upišite školu ronjenja O pozitivnim stranama plivanja ne bih previše trošila reči, jer verujem da su većini vas dobro poznate. Stoga, posete zatvorenim bazenima neosporno pripadaju listi odličnih načina da aktivirate svoje telo u hladnijem periodu godine.
Međutim, zašto ne biste ove zime otišli korak dalje i častili sebe upisom u školu ronjenja?
Spojite korisno sa uzbudljivim i unesite dašak avanture u svoju svakodnevnicu. Ko zna, ako budete dovoljno uporni i dobri, možda pravu ronilačku avanturu doživite već sa prvim lepim danima tokom kojih škole organizuju ture ronjenja u otvorenim vodama. A takvih škola je iz sezone u sezonu sve više, te vama jedino preostaje da iz bogatog izbora odaberete svoju. Kratka Google pretraga deli vas od toga. Stoga, odvažite se da svoju životnu rutinu osvežite novim i uzbudljivim hobijem.
Naučite da kližete na ledu Probali ste i nije išlo. I ma koliko da su vas prijatelji ubeđivali da je slično vožnji rolera (koje ste svojevremeno vozili besprekorno), vi tu sličnost niste uvideli. I zato se svaki pokušaj da se udaljite od sigurnosnog oboda klizališta završavao neuspešno, a u vas se uvlačio sve veći strah od klizanja, klizaljki, leda i svega što ima veze sa tim.
Been there, done that. I još uvek na to svoje iskustvo gledam kao na jedan svoj mali poraz.
Ako se osećate slično, ili ako jednostavno volite izazove, možda je ova zima pravi trenutak da se odvažite i naučite da kližete. I to uz pomoć profesionalaca, jer škole klizanja više nisu rezervisane samo za klince. Na primer, klizački klub "Helan Pajović" koji se nalazi u okviru Hale Pionir, osim klizačke obuke mališana, organizuje časove klizanja i za odrasle. Dakle, divan način da sebe aktivirate, naučite nešto novo i uživate.
Ovo je samo deo teksta. Ceo tekst možete pročitati na branasdivineworld.com/2016/01/kako-ostati-aktivan-tokom-zime-a-da-ni-ne-krocite-u-teretanu
Bloggers Network
Rajka Mamuzića 6
21000 Novi Sad
Email: kontakt@bloggersnetwork.org.rs
Web: www.bloggersnetwork.org.rs

Nastavak na PRObjave.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta PRObjave.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta PRObjave.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.