Jubilarni, peti po redu, sajam poslova za studente tehničko-tehnoloških fakulteta JobFair 09 ...

Izvor: PRObjave.com, 31.Avg.2009, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jubilarni, peti po redu, sajam poslova za studente tehničko-tehnoloških fakulteta JobFair 09 ...

"JobFair 09 - Kreiraj svoju budućnost!", najveći projekat u organizaciji studentskih udruženja Best (BEST - Board of European Students of Technology) i Istek (EESTEC - Electrical Engineering STudents European assoCiation), okupiće 2. i 3. novembra 2009. godine u Zgradi tehničkih fakulteta, Bulevar kralja Aleksandra 73, po peti put zaredom, uspešne domaće i strane kompanije i studente tehničko-tehnoloških fakulteta koji traže posao ili žele da unaprede karijeru.
Cilj projekta je da pomogne sadašnjim i budućim mladim inženjerima da dođu do zaposlenja ili stručnog usavršavanja u okviru svoje struke. Na taj način "JobFair - Kreiraj svoju budućnost!" smanjuje problem "odliva mozgova" pružajući šansu našim mladim akademcima da stečeno znanje primene u nekoj od kompanija koje uspešno posluju u Srbiji.
Studentima će biti omogućeno da ostave svoju biografiju u našoj elektronskoj bazi, koja će biti dostavljena kompanijama učesnicama Sajma. Kao i proteklih godina, planiraju se brojna predavanja, tribine i treninzi koje će držati renomirani stručnjaci iz oblasti obrazovanja, zapošljavanja i ekologije.
Ovogodišnji Sajam će biti orijentisan ka aktuelnim pitanjima održivog razvoja i zaštite životne sredine. Organizovanjem tribine iz oblasti ekologije, "JobFair 09 - Kreiraj svoju budućnost!" se direktno pridružuje inicijativi za podizanje ekološke svesti u Srbiji.
Pored primarnih ciljeva, dodatni zadatak ovogodišnjeg "JobFair"-a jeste da, u vremenu ekonomske krize i finansijske slabosti, ponudom zaposlenja, vrati optimizam mladim ljudima.
Prethodni Sajmovi naišli su na odličan odziv od strane studenata i diplomaca. Prošle godine više od 2600 studenata ostavilo je svoje podatke u elektronskoj bazi biografija. Događaj je bilo veoma dobro medijski propraćen, od strane preko 50 medijskih kuća. Oko 5000 posetilaca i 58 kompanija učesnica pokazatelj su poverenja koje je 2008. godine pruženo sajmu "JobFair - Kreiraj svoju budućnost!".
Značaj projekta su prepoznali i podržali Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, Privredna komora Srbije, Univerzitet u Beogradu, kao i svih deset tehničko-tehnoloških fakulteta Beogradskog univerziteta.
JobFair 09 - Kreiraj svoju budućnost!
Bulevar kralja Aleksandra 73
Beograd
Email: marija.djurdjevic@best.eu.org
Web: www.jobfair.rs
Kontakt:
Marija Đurđević
Funkcija: Koordinator za odnose sa javnošću
Tel: 064/350-53-66
Email: marija.djurdjevic@best.eu.org

Nastavak na PRObjave.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta PRObjave.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta PRObjave.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.