Izvor: PRObjave.com, 17.Apr.2010, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedan plus za žene plus

Asocijacija "Žena plus" je nastala kao rezultat potrebe osoba, pre svega žena i dece, koji su ugroženi HIVom, za psihoškom, psihosocijalnom, medicinskom i drugom podrškom. Žene, majke, deca, čine one kojima je podrška najpotrebnija, jer su suočeni sa HIVom često sreću i sa osudom okoline, društva, porodice.

U okviru "Žena plus" asocijacije organizovani su različiti oblici podrške namenjeni kako osobama koje su inficirane virusom, tako i onima koji u svom najbližem okruženju imaju nekoga ko je ugrožen HIVom. Vođeni ovim ciljem tokom svog rada organizacija "Žena plus" je još jednom pomogla vulnerabilnim osobama. Ovaj put to su bila deca ulice. Od strane ove organizacije Centru za integraciju mladih je poklonjeno 1000 kondoma i nekolicina lifleta koji govore o upotrebi kondoma i informaciji kako se HIV prenosi. Oni će biti iskorišćeni u Programu prevencije i na terenskom radu kao sredstvo koje će se deliti deci ulice uz prethodno objašnjavanje kako se koristi. Saradnja ove dve organizacije će se nastaviti i u budućnosti.
Centar za integraciju mladih
Stanoja Glavaša 32
11000 Beograd
Tel: +38111.2766.819
Web: www.cim.org.rs

Nastavak na PRObjave.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta PRObjave.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta PRObjave.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.