Hiking - duga i zabavna pješačenja

Izvor: PRObjave.com, 16.Jul.2015, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hiking - duga i zabavna pješačenja

U sklopu akcije Coca-Cola Bloggers Network Adria bloger Ivan Radonjić je napisao tekst:
Hiking – duga i zabavna pješačenja Volim prirodu. Iako živim u gradu, mogu vam reći da mi je opuštanje u prirodi često prvi izbor. Prije par godina sa prijateljima prvi put sam otišao na hiking turu. To su vam one duge pješačke ture koje mnogi misle da ne mogu da završe, a na kraju ispadnu baš relaksirajuće. Tada sam shvatio da pješačenjem mogu da kombinujem više stvari koje volim. Tako, dok pješačim preko raznih planina odmaram se, opuštam, sjedinjujem s prirodom. S druge strane na pješačenje posmatram kao zamjenu za trening. Pješačenje od 10, 15 ili 20 kilometara zna da bude prava stvar ako želite da zamijenite redovni trening nečim drugačijim. Pored aktivnog odmora tu je i druženje sa drugim hikerima, jer nikad ne idem sam. Ah, da, kad sve saberem svaka tura bude dobra zabava!
Kako hiking utiče na zdravlje? Hiking, kao i svaka aktivnost, utiče višestruko na zdravlje. Smanjen krvni pritisak, zategnuti mišići, smanjena mogućnost od pojave depresije, samo su neki od benefita koje možete očekivati ako počnete da pješačite.Pored svih čari koje pješačenje preko planina, šuma i livada pruža ono zna da bude veoma naporno ponekad. Osoba od 80-90 kg za jedan sat pješačenja može da potroši više od 400 kalorija. Kada dodamo i opremu koju nosimo onda možete računati da ćete se znatno istrošiti. Reklo bi se dobar način da ostanete fit, ali treba voditi računa kuda se krećemo jer u prirodi stazu sami biramo i pravimo. Budite uvijek oprezni da se ne povrijedite!
Hiking, kao i svaka aktivnost, utiče višestruko na zdravlje. Smanjen krvni pritisak, zategnuti mišići, smanjena mogućnost od pojave depresije, samo su neki od benefita koje možete očekivati ako počnete da pješačite.
Kako se opremiti? Pošto se odlučite za hiking turu, opremite se! Do sada nisam vidio iskusnog planinara ili hikera da je pošao bez pune opreme pa čak i na jednostavnu pješačku turu. Možda nemate svu opremu, ali nekim osnovnim stvarima morate se opremiti. Bio sunčan ili kišovit dan, u planini zna vrijeme da bude promjenljivo bez obzira na godišnje doba pa je zgodno da ponesete neku vrsti zaštite od kiše...
Ovo je samo deo teksta. Ceo tekst možete pročitati na ivanradonjic.me/life/hiking-duga-i-zabavna-pjesacenja
Bloggers Network
Rajka Mamuzića 6
21000 Novi Sad
Email: kontakt@bloggersnetwork.org.rs
Web: www.bloggersnetwork.org.rs

Nastavak na PRObjave.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Joga i zašto nikada neću odustati od nje

Izvor: PRObjave.com, 16.Jul.2015

U sklopu akcije Coca-Cola Bloggers Network Adria blogerka Branislava Antović je napisala tekst:. Joga i zašto nikada neću odustati od nje Okrila sam je u studentskim danima, kada sam grčevito pokušavala da svoj um i telo relaksiram što češće i što ubedljivije. Razloga za to bilo je nekoliko....

Nastavak na PRObjave.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta PRObjave.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta PRObjave.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.