Izvor: PRObjave.com, 14.Maj.2010, 09:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hemofarm uz trudnice i bebe

Kompanija "Hemofarm" iz Vršca prepoznala je značaj promocije i očuvanja zdravlja kod najosetljivijih delova populacije – trudnica i beba. Zbog toga već punih pet godina podržava projekat MobiMed fonda "Beba dolazi" i ideju prenošenja informacija o zdravlju pomoću komunikacionih tehnologija.

Pokazatelji zdravstvenog stanja majke i deteta predstavljaju meru efikasnosti i kvaliteta sistema zdravstvene zaštite države. Aktuelna socijalno-ekonomska situacija, tranzicija i promene u makroekonomskoj politici imaju negativne posledice u oblasti zdravlja i društvene brige o majci i detetu.

Zbog toga MobiMed fond za promociju zdravlja (www.mobimed.org.rs) uz podršku "Hemofarma" kontinuirano radi na promociji zdravlja uz upotrebu mobilnog telefona kao sredstva za prenošenje informacija.

Projekat "Beba dolazi" koriste trudnice koje se na sms servis prijavljuju putem mobilnog telefona uz istoimeni vaučer. Od trenutka prijavljivanja na sistem do kraja trudnoće, trudnica dobija u proseku od 3-5 poruke sedmično. Poruke ženi daju informacije o preporučenim pregledima, o tome kako se razvija njena beba, pravilnoj ishrani i o situacijama u kojima treba da hitno potraži pomoć lekara.

Cilj ovog servisa je da poboljša komunikaciju između ginekologa i trudnice, jer je dokazano da redovna kontrola trudnica smanjuje smrtnost novorođenčadi kao i pojavu komplikacija prilikom porođaja.
MobiMed Fond
Omladinskog pokreta 8c
21000 Novi Sad
Email: office@mobimed.org.rs
Web: mobimed.org.rs

Nastavak na PRObjave.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta PRObjave.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta PRObjave.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.