Izvor: PRObjave.com, 21.Okt.2009, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CISCO predstavio novu generaciju rutera

Kao prvi uređaj mrežne arhitekture bez granica, Cisco je predstavio sledeću generaciju integrisanog servisnog rutera (ISR G2). Njegove performanse su pet puta bolje od prethodnika (Cisco ISR) koji je svojevremeno bio veoma dobro prihvaćen, sa više od sedam miliona ugrađenih uređaja od njegovo predstavljanja 2004. godine.
ISR G2 kompanije Cisco pojednostavljuje provajderima usluga i ostalim poslovnim korisnicima pružanje mrežnih usluga na zahtev, kao što su video zapisi i aplikacije za kolaboraciju. Ovaj ruter je sastavni deo nove Cisco mrežne arhitekture bez granica, koja kombinuje kompanijska prethodna iskustva sa ruterima, svičevima, u bežičnoj i bezbednosnoj tehnologiji.
Mrežna arhitektura na ovaj način omogućava da poslovni korisnici masovno prihvate rastuću upotrebu video sadržaja, kolaboraciju, i ostale mrežne usluge u svim svojim predstavništvima. Uz novu arhitekturu mreže, IT menadžeri će jednostavnije moći da upravljaju i štite mrežu, istovremeno stvarajući bolju povezanost korisnika, uređaja, aplikacija i poslovnih procesa.
Kako je ranije zaključeno u istraživanju o video sadržajima (Cisco VNI Research), ovakav vid komunikacije doživeće porast od 77.6 procenata do 2012. godine, i biće ključan za dalji razvoj usluga namenjen klijentima. Poboljšana video arhitektura i novi procesor za obradu video signala u ISR G2 ruteru, otvara nove mogućnosti za medianet iskustva (usluge sa video i medija sadržajem visokog kvaliteta – Cisco TelePresence, video striming), ključna za mrežnu arhitekturu bez granica.
Ruter ISR G2 sadrži 1 terabajt smeštajnog prostora, što je izuzetno korisno za čuvanje podataka video nadzora. Osim poboljšanih performansi, zahvaljujući Cisco rešenju Cisco EnergyWise, novi mrežni uređaji dozvoljavaju bolju kontrolu potrošnje. Novi pristup mrežnoj arhitekturi ruši granice između lokacije, uređeja i aplikacija i nudi više usluga, veću mobilnost, bezbednost i performanse korisnicima, gde god da se nalazili.
Richard Palmer, senior potpredsednik Cisco Access Routing Group: "Napravljen na osnovu dugogodišnjeg iskustva, ruter druge generacije kompanije Cisco pruža novo iskustvo u korišćenju mrežne arhitekture bez granica kroz virtuelizaciju usluga, nove mogućnosti sa prenos video sadržaja, i jednostavnost upotrebe. Izuzetne mogućnosti, sigurna kolaboracija i prenos visoko kvalitetnih medijskih sadržaja u različitim vremenskim zonama i putem različitih uređaja, za poslovne korisnike znači da će bolje moći da odgovore na stalne promene tržišta i da povećaju produktivnost zaposlenih".
Video zapis o prednostima nove Cisco mrežne arhitekture bez granica o kojoj govori Meri Hatar, potpredsednik Cisco odeljenja za mrežne sisteme i bezbednosna rešenja, možete pogledati na http://www.youtube.com/v/o2QIDWY9PJI&hl=en&fs=1&
Attache
Vase Čarapića 15
11000 Beograd
Tel: +381 (0) 11 3036 474
Web: www.attache-pr.com
Kontakt:
Vladimir Veličković
Funkcija: Consultant
Email: vladimir.velickovic@attache-pr.com

Nastavak na PRObjave.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta PRObjave.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta PRObjave.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.