Izvor: PRObjave.com, 04.Apr.2011, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatan udžbenik - skupe posledice

Pozivamo Vas da u utorak, 05. aprila 2011. godine, u 12 časova prisustvujete konferenciji za novinare Udruženja RODITELJ pod nazivom "Besplatan udžbenik – skupe posledice", koja će se održati u Medija Centru (velika sala II sprat), Terazije br. 3.
Iako Udruženje RODITELJ nema ništa protiv podele besplatnih udžbenika, izražava nezadovoljstvo zbog predloženog načina realizacije ovog koncepta u praksi.
O tome zbog čega predložena koncepcija takozvanih besplatnih udžbenika zapravo predstavlja opasnost za obrazovanje najmlađih, o kvalitetu udžbenika i učenja, kao i tome ko ignoriše stav stručne javnosti i zarad kojih interesa, govoriće:
Dr Aleksandar Baucal - filozofski fakultet u Beogradu
Biljana Radosavljević - predsednica Pedagoškog društva Srbije
mr Zorica Kovačević - sertifikovani Celta trener Cambridge Esol Univerziteta
Dragana Soćanin - Udruženje Roditelj
mr Ivana Pejoska - profesor i član Udruženja Roditelj
Gordana Knežević-Orlić - izdavač
Udruzenje RODITELJ
Dragana Rakica 33 d/10
11000 Beograd
Tel: 064/2206-438
Fax: 2106 491
Email: info@roditelj.org
Web: www.roditelj.org
Kontakt:
Angelina Radulović
Funkcija: Executive director
Mob: 064 2206438
Email: angelina@roditelj.org

Nastavak na PRObjave.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Velčev: Izložba „7.237“ govori o 20 godina provedenih u Španiji

Izvor: S media, 05.Apr.2011, 12:34

Poznati svetski umetnik srpskog porekla Velča Velčev, koji već 20 godina živi i radi na Majorci, večeras će predstaviti izložbu instalacija “7.237” u Institutu „Servantes“ u Beogradu. Velčev kaže za S media portal da je naziv izložbe simboličan, a odnosi se na broj dana koji je proveo...

Nastavak na S media...

"Roditelj": Podela "besplatnih" udžbenika besmislena

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Apr.2011

BEOGRAD -..Udruženje građana "Roditelj" pozvalo je danas Ministarstvo prosvete da ne primenjuje koncept podele besplatnih udžbenika dok se ne obezbedi novac da učenici ta učila dobiju na trajno korišćenje...Na konferenciji za novinare u Beogradu predstavnici tog Udruženja ocenili su da bi u međuvremenu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta PRObjave.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta PRObjave.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.