Aktiviran sajt koji sadrži medicinske izveštaje žrtava nasilja

Izvor: PRObjave.com, 10.Dec.2012, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aktiviran sajt koji sadrži medicinske izveštaje žrtava nasilja

Rendgen snimci, lična svedočenja i medicinska dokumentacija o povredama koje su građani zadobili kao posledicu neke vrste nasilja od danas mogu biti i javno dostupni na sajtu www.museumofviolence.org.rs
Ovaj sajt je deo projekta "Muzej nasilja" koji je pokrenula organizacija Kultur Park uz podršku USAID I Instituta za održive zajednice.
Ideja projekta "Muzej nasilja" je da postane javni arhiv medicinske dokumentacije osoba koje su doživele nasilje. Glavne materijale će predstavljati rendgenski snimci, lična svedočenja i medicinska dokumentacija o povredama zadobijenim u javnom i privatnom prostoru, koje su posledica diskriminacije, nasilja u porodici, rodno zasnovanog nasilja, šovinizma, rasizma i drugih sličnih društvenih pojava.
"Želim da pozovem sve građane koji su žrtve nasilja a poseduju medicinsku dokumentaciju, izveštaje i rendgen snimke da doniraju ovaj materijal Muzeju nasilja. To je način da ovi materijali postavnu javni arhiv, da se žrtve ne zaborave a da društvo postane svesnije nasilja", poručio je Radojica Bunčić iz organizacije Kultur Park.
Kontakta - Agencija za odnose s javnošću

11000 Beograd

Nastavak na PRObjave.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta PRObjave.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta PRObjave.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.