Završava se sajam knjiga

Izvor: NaDlanu.com, 28.Okt.2012, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završava se sajam knjiga

BEOGRAD, 28. oktobra 2012. (Beta) - Medjunarodni sajam knjiga, 57. po redu, čji je slogan "Od A do Š", završava se u nedelju kada će Poljskoj, počasnom gostu narednog sajma, biti uručena Otovorena knjiga.

BEOGRAD, 28. oktobra 2012. (Beta) - Medjunarodni sajam knjiga, 57. po redu, čji je slogan "Od A do Š", završava se u nedelju kada će Poljskoj, počasnom gostu narednog sajma, biti uručena Otovorena knjiga.Predstavnici Madjarske će u 13.15 u sali Slobodan Selenić predati Otvorenu knjigu predstavniku Poljske, zemlji koja će biti počasni gost 58. Medunarodnog beogradskog sajma knjiga.U 10.30, u sali "Slobodan Selenić" biće predstavljen jedan od najvažnijih italijanskih književnih festivala - "Pordenoneledje".Ministar kulture regije Friuli Venezia Giulia Elio De Ana i umetnički direktor "Pordenoneledje" DJan Mario Viljalta uručiće Srbiji formalni poziv da 2013. godine srpski autori budu pisci u fokusu ovog prestiznog festivala.U istoj sali u 12.00 počeće susret sa italijanskim piscem Karmineom Abateom dobitnikom nagrade "Kampjelo" za 2012. godinu, za roman "Vetroviti breg" u organizaciji Italijanskog instituta za kulturu.Posetioci će i danas, kao i svakog dana do sada, osim knjiga i publikacija koje je izložilo više od 450 izlagača, moći da vide i dva savremena madjarska filma "Intimni pucnji u glavu" od 10.30 i "Varijacije" od 12 sati.Strip program će biti bogat i poslednjeg dana sajma, počev od 15.00.U 14.00 na standu EU info Centra biće završni susret sa novinarima na kojima će biti predstavljeni rezultati centra ostvareni na Sajmu knjiga.Pored ljudi iz Delegacije EU i Informacionog centra EU predstaviće se i svi koji su ucestvovali u programu na tom standu - direktori i urednici izdavačkih kuća Zavet, Odiseja, Propolis plus, Kreativni centar, Geopoetika, kulturni programi Mimart, Dah teatar, pozorište Duško Radović i Balkanološki institut, kao i gosti iz EUNIC i svih kulturnih centara zemalja EU u Srbiji.

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

Završen Sajam knjiga

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Okt.2012

BEOGRAD -..Predajom "Otvorene knjige" Poljskoj, koja će dogodine biti počasni gost 58. beogradskog Sajma knjiga, danas se završava ova manifestacija posvećena pisanoj reči..."Otvorenu knjigu" je u ime ovogodišnjeg gosta Mađarske, ambasador Oskar Nikovic uručio ambasadoru Poljske Andžeju Jasionovskom...Ambasador...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.