Seksi hostese i na sajmu knjiga od ove godine

Izvor: Njuz.net, 24.Okt.2011, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Seksi hostese i na sajmu knjiga od ove godine

Napomena: Ova vest je šaljive prirode
Očekuje se da će ove godine više posetilaca želeti da se slika ispred štandova

BEOGRAD, 24. oktobar 2011, (Njuz) - Štandovi sa knjigama na ovogodišnjem sajmu knjiga dobiće i svoje hostese, poput onih na sajmu automobila, javljaju izvori iz izdavačkih kuća širom zemlje. Na ovaj korak izdavači su se odlučili ne bi li pospešili prodaju svojih proizvoda i učinili ponudu na štandovima >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << što primamljivijom za posetioce.
- Hostese će, kao na sajmu automobila, služiti da posetiocima pruže sve potrebne informacije o knjizi koja ih zanima: žanru knjige, nagradama koje je knjiga dobila, broju strana, pismu kojim je napisana, lakoći čitanja, kom tipu čitalaca je knjiga namenjena i slično. Naravno, kako bi ugođaj posetilaca bio potpun, hostese će biti obučene u provokativne kostime, ali sve sa merom i u granicama dobrog ukusa, kako to i priliči jednoj ovakvoj manifestaciji - kaže Pavle Ćosić, direktor izdavačke kuće Kornet.
Iako je na sajmu knjiga svake godine velika gužva, statistike su pokazale zapanjujući podatak da najveći broj posetilaca uopšte ne kupi nijednu knjigu, za razliku od sajma automobila gde se rasprodaju uglavnom svi izloženi modeli automobila. Pretpostavke su da su razlog za odličnu prodaju automobila i izazovno obučene hostese koje stoje pored izloženih modela i svojim izgledom mame potencijalne kupce.
- Budući da su čitaoci knjiga uglavnom muškarci, baš kao što su i vozači uglavnom muškog pola, za sada imamo samo seksi hostese, ali nije isključeno da ćemo od sledeće godine tu imati i muške polugole modele koji bi mamili žensku čitalačku publiku da kupuju knjige. Međutim, sudeći recimo prema naslovnim stranama časopisa na kioscima koji su dizajnirani tako da privuku muškarce, reklo bi se da nema tako puno ženskih čitalaca - rekao je naš poznati pisac Svetislav Basara prilikom otvaranja ovogodišnjeg sajma.
Izdavači se nadaju da će na ovaj način privući i one posetioce koji na sajam knjiga dolaze zbog dobrog roštilja, i generalno se malo zadržavaju u samim halama razgledajući knjige.
Viktor Marković
REKLAMA: Prava knjiga za sve koji znaju sva slova. Njuz.net predstavlja 'Ovo nam možda nije trebalo'
Pogledaj vesti o: Sajam automobila u Beogradu 2012

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.