Sedam srpskih pisaca na sajmu knjiga u Lajpcigu

Izvor: Beta, 11.Mar.2014, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sedam srpskih pisaca na sajmu knjiga u Lajpcigu

BEOGRAD, 11. marta 2014. (Beta) - Na Medjunarodnom sajmu knjiga u Lajpcigu od 13. do 16. marta Srbiju će predstaviti sedam pisaca, a do kraja godine srpska literatura biće promovisana na još sedam sajamskih književnih manifestacija, saopštili su u utorak organizatori.

Kako je rečeno na konferenciji za novinare, na sajmu knjiga u Lajpcigu predstaviće se autori čije su knjige prevedene na nemački jezik, pisci >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << Vladislav Bajac, Dragan Velikić, Mihailo Pantić, pesnici Zvonko Karanović, Danica Vukićević i Snežana Minić.

Na sajmu knjiga u Lajpcigu biće predstavljena i knjiga izabranih tekstova srpske književnosti i štampe objavljene tokom Prvog svetskog rata, profesorke bečkog Instituta za slavistiku Gordane Ilić Marković.

Organizacija nastupa srpskih pisaca i izdavača na medjunarodnim sajmovima knjiga od proše godine poverena je Narodnoj biblioteci Srbije koja je za ovu godinu za tu namenu 2014. godine izdvojila 18,3 miliona dinara, rečeno je novinarima.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Sedam srpskih pisaca na sajmu knjiga u Lajpcigu

Izvor: Blic, 11.Mar.2014

Na Međunarodnom sajmu knjiga u Lajpcigu od 13. do 16. marta Srbiju će predstaviti sedam pisaca, a do kraja godine srpska literatura biće promovisana na još sedam sajamskih književnih manifestacija, saopštili su danas organizatori. Dragan Velikić..Kako je rečeno na konferenciji za novinare, na...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.