Samizdat spreman za Sajam knjiga

Izvor: B92, 25.Okt.2010, 00:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Samizdat" spreman za Sajam knjiga

Beograd -- Čitaoci Samizdata B92 na Sajmu knjiga moći će da se druže sa popularnom glumicom, Mirom Furlan, koja će promovisati svoju knjigu "Totalna rasprodaja".

Biće predstavljen još jedan strip Vila Ajznera, "Ugovor sa Bogom", prvi deo istoimene trilogije i još jedna knjiga iz serijala detektivskih romana Aleksandra Mekol Smita.

A u centru pažnje biće i novo izdanje autobiografije Bekima Fehmiua >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Blistavo i strašno".

"Blistavo i strasno" je knjiga sećanja na detinjstvo provedeno u Sarajevu, Skadru i Prizrenu, u godinama pred početak Drugog svetskog rata do 1954. Knjigu je posvetio majci Diji.

Kada je objavljena 2001, autobiografija Bekima Fehmijua izazvala je veliko interesovanje u celom regionu i pohvale književne kritike, ali su vrlo brzo rasprodata dva izdanja.

Samizdat B92 za Sajam knjiga objavljuje i treće izdanje tako da je ova izuzetna knjiga ponovo pred čitaocima.

Samizdat B92 će polovinom 2011. godine objaviti i nastavak autobiografije Bekima Fehmijua, koju je slavni glumac završio neposredno pred smrt.

Druga knjiga će obuhvatiti Bekimovu filmsku karijeru i godine provedene u Holivudu, tokom kojih je radio sa najznačajnijim imenima svetskog filma, ali i vreme početka raspada Jugoslavije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.