Porodični dan na Sajmu knjiga

Izvor: Politika, 26.Okt.2010, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porodični dan na Sajmu knjiga

BEOGRAD - Na Sajmu knjiga u Beogradu danas je Porodični dan, tako da roditelji i njihova deca mogu da posete manifestaciju uz jednu ulaznicu po ceni od 600 dinara.

Gosti 55. Beogradskog sajma knjiga danas će biti pisci iz Istre.

U Sali „Borislav Pekić” u Hali 2 Beogradskog sajma danas od 11.00 sa čitaocima će razgovarati pisci Milan Rakovac, Davor Šišović, Roberta Raci, Marina Jadričić i Igor Grbić.

Gosti iz Istre učestvovaće i na književnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << večeri koja će večeras od 20.00 biti priređena u Biblioteci grada Beograda.

U Hali 2, koja je namenjena raznovrsnim pratećim programima Sajma knjiga, danas u podne biće uručena nagrada „Dositej Obradović” inostranom izdavaču za međunarodnu promociju srpske književnosti i kulture.

Posetioci te hale mogu da vide i nekoliko izložbi, među kojima su „Putujuće pozorište” Ljubomira Simovića, u organizaciji Muzeja pozorišne umetnosti Srbije i „Aversi i Versi”, pisci na novčanicama evropskih država.

Gosti sajamske „Ćaskaonice”, koja se svakodnevno održava od 15.00 časova u Sali „Slobodan Selenić”, danas su pisci Jelena Lengold i Oto Oltvanji.

Među pratećim programima Sajma danas se izdvaja forum posvećen obeležavanju značajnih književnih jubileja u Srbiji, koji će biti održan od 13.00 u Sali „Slobodan Selenić” Hale 2 Beogradskog sajma.

U paviljonu Švedske, ovogodišnjeg počasnog gosta Sajma knjiga danas će gostovati pisci Osa Lind i Ulf Stark, kao i belgijska autorka Kiti Krauter, dobitnica memorijalne nagrade Astrid Lindgren za dečju književnost.

Izvan sajamskih hala, u Biblioteci grada Beograda večeras će biti održan javni razgovor švedskih pisaca i srpskih bibliotekara o pisanju, čitanju i dijalogu onih koji pišu i onih koji čitaju i mestu bibliotekara u tom procesu.

U programu će učestvovati švedska književnica i dizajnerka Helen Henšen i pisac i kolumnista Stiv Sem Sandberg iz Švedske.

Sajam knjiga u Beogradu otvorio je u ponedeljak uveče pisac Laslo Vegel, a zvanice je u ime Švedske pozdravila Osa Lind.

Do 31. Oktobra na Sajmu će svoja izdanja predstaviti više od 800 izdavača iz Srbije i inostranstva.

Beta

objavljeno: 26/10/2010

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.