Otvoren Sajam knjiga, gost dana niški pisac Dejan Stojiljković [foto]

Izvor: JužneVesti.com, 23.Nov.2017, 18:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren Sajam knjiga, gost dana niški pisac Dejan Stojiljković [foto]

Roman “Olujni bedem” niškog pisca Dejana Stojiljkovića, danas je u centru pažnje na Sajmu knjiga u Nišu, a više o njemu govoriće književni kritičar Dejan Milutinović, večeras od 18:30. U hali “Čair” je više od 70 izlagača ponudilo svoja izdanja, a narednih dana će posetioci moći da se druže i sa drugim književnicima.

Književnik, romanopisac i profesor Zoran Živković, najprevođeniji i najeksponiraniji srpski pisac u inostranstvu, biće gost >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << dana u petak 24. novembra. Organizatori najavljuju da će njegova nova izdanja biti predstavljena na niškom Sajmu od 18:30, a tog dana biće uručene i sajamske nagrade. Foto: Vanja Keser

Živković je najplodniji srpski pisac u 21. veku, a njegove knjige su prevođene na brojne jezike. Za mozaik-knjigu “Biblioteka” dobio je svetsku nagradu za fantastiku 2004. godine - dodaju organizatori.

Narednih dana gosti će biti i pisac Predrag Marković koji predstavlja novi roman “Zavodnik ništavila”, muzičar i pisac Marko Šelić Marčelo sa novom knjigom “Higijena nesećanja”.

Foto: Vanja Keser I strip autori će se predstaviti publici na Sajmu, a prema najavama dolaze Željko Pahek iz Beograda i svetski poznati crtač, Nišlija Vladimir Krstić Laci. Jedan dan biće posvećen najmlađima, a gosti će biti dečiji pisac iz Kraljeva Dejan Aleksić i dečija pesnikinja iz Niša Violeta Jović.

Podsetimo, niški Sajam knjiga počeo je u sredu 22. novembra, a otvorio ga je akademik Milosav Tešić. Novina ove godine je i mini Sajam stripa, na koji posetioci besplatno mogu da uđu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Pisac Dejan Stojiljković promovisao svoj novi roman "Olujni bedem" na Sajmu knjiga u Nišu

Izvor: Blic, 23.Nov.2017

Nišlija Dejan Stojiljković, koji je trenutno jedan od najčitanijih pisaca u Srbiji, predstavio je svoj novi roman "Olujni bedem" na Sajmu knjiga u Nišu, koji je počeo sinoć i traje do 29. novembra...- U svojim romanima Stojiljković se interesuje za drugu stranu istorije. On uzima priču iz istorije,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.