Izvor: SEEcult.org, 17.Nov.2010, 20:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O Krušedolu u Matici

Mesec posvećen manastiru Krušedolu u Galeriji Matice srpske, povodom pet vekova njegovog postojanja, završava se 19. novembra promocijom monografije tog manastira, koji je nazvan i “srpskim Panteonom”. Monografija “Manastir Krušedol I–II” autora prof. dr Miroslava Timotijevića objavljena je 2008. godine povodom obeležavanja jubileja tog manastira, u izdanju Pokrajinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture Vojvodine i izdavačke kuće “Draganić” iz Beograda, a na 54. Sajmu knjiga u Beogradu 2009. godine proglašena je izdavačkim poduhvatom.

Nastavak na SEEcult.org...






Povezane vesti

Predstavljanje monografije o Hitnoj pomoći

Izvor: Blic, 18.Nov.2010, 15:10

Monografija “130 godina Gradskog zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Beogradu”, autora Pavla Petrovića i Zorana Durlevića, biće predstavljena sutra u galeriji “Trag” u Sremčici...Najveći deo monografije posvećen je nastanku i razvoju službe hitne medicinske pomoći u Beogradu pošto su...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.