Novinarima na 59. Sajmu knjiga najbolji Vulkan

Izvor: SEEcult.org, 02.Nov.2014, 02:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novinarima na 59. Sajmu knjiga najbolji Vulkan

Novinari koji prate 59. Međunarodni Sajam knjiga u Beogradu proglasili su najboljim izdavačem kuću Vulkan, a slede Geopoetika i Laguna.

Geopoetika je, prema oceni novinara, imala najprofesionalniji odnos prema medijima, a potom slede Arhipelag i Laguna.

U glasanju su učestvovala 32 novinara, a komisiju su činili Dragan Bogutović (Večernje novosti), Tatjana >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEcult.org << Nježić (Blic), Marija Miljević-Rajšić (TV Beograd) i Meliha Pravdić (Radio Beograd II program).

Nagradu čine povelje i slika Dragana Stojkova i skulptura Jove Petijevića.

Svečano uručenje nagrada je 2. novembra, poslednjeg dana 59. Sajma knjiga.

Pod sloganom “Vreme je za knjigu”, 59. Sajam knjiga predstavio je od 26. oktobra oko 500 izlagača iz dvadesetak zemalja, od kojih je Kina počasni gost.

Na Sajmu knjiga tradicionalno su dodeljene i zvanične nagrade žirija, pa je

najboljim izdavačem proglašen Zavod za udžbenike

iz Beograda, a nagrada za izdavački poduhvat pripala je zajedničkom izdanju novosadske kuće Prometej i RTS-a za ediciju “Srbija 1914-1918”.

Sajt Sajma knjiga je beogradskisajamknjiga.com, a program se nalazi i u Kalendaru Portala za kulturu jugoistočne Evrope SEEcult.org.

(SEEcult.org)

Nastavak na SEEcult.org...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.