Nele Karajlić: Očekujem da postanem nobelovac

Izvor: Blic, 30.Okt.2014, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nele Karajlić: Očekujem da postanem nobelovac

Najveći štand na Sajmu knjiga ima izdavačka kuća Laguna koja se ove godine predstavlja sa više od 2.200 naslova, od kojih je 340 objavljeno izmedju dva sajma, a jedan od pisaca "Lagune", Nele Karajlić očekuje i da postane nobelovac.

Direktorka marketinga izdavačke kuće "Laguna" Ana Marković rekla je agenciji Beta da se tokom ovogodišnjeg Sajma knjiga predstavlja 40 pisaca, a posebno je izdvojila dolazak >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Tonija Parsonsa koji će na štandu Lagune 1. novembra potpisivati knjigu.

Toni Parsons pre 20 godina, tada još nepoznat, posetio je Beograd od kada se "svet promenio, ali Beograd nije. Srce Beograda je najbolja tajna Evrope koju sam otkrio pre 40 godina, a to je i dalje", rekao je Parsons o Beogradu.

Kao knjige "Lagune", za koje vlada najveće interesovanje Ana Marković je navela "Preljubu" Paula Koelja, "Kainov ožiljak" Vladimira Kecmanovića i Dejana Stojiljkovica, "Spas 2" Isidore Bjelice i "Napet šou" Marka Šelića Marčela.

Knjiga "Milijarder" je, kako je autor Ivan Ivanji izjavio agencii Beta prilikom potpisivanja knjige, "zapravo poučna priča o našem čoveku koji postao milijarder zahvaljujući pasulju i gatanju na pasulju".

"Uplašen stojim i pišući maštam o mogućem boljem svetu koji se, ako i neostvariv, bar može izmaštati", rekao je Ivanji.

Nele Karajlić u knjizi "Fajront Sarajevo" piše o odrastanju, sazrevanju i starenju u jednoj zemlji koja se krvavo raspala. "Fajront u Sarajevu" je autobiografija dr Neleta Karajlića, knjiga o rokenrolu koji je igrala cela zemlja, o hiljadma koncerata, brojnim turnejama i jednom srčanom udaru.

"Veliko je interesovanje i očekujem da postanem Nobelovac. Mislim da bi to bilo pravedno", rekao je Beti Nele Karajlić.

Na Laguninom štandu u hali 1 na Sajmu knjiga sa čitaocima su se družili i Maja Trifunović, Dževad Sabljaković, Vlado Ilić i Nikola Malović.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.