Na Sajmu knjiga u Frankfurtu 30 izlagača iz Srbije

Izvor: Radio 021, 19.Okt.2016, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Sajmu knjiga u Frankfurtu 30 izlagača iz Srbije

U Frankfurtu danas počinje Međunarodni sajam knjiga najveća svetska smotra knjige, na kojoj će se među izdavačima iz više od 100 zemlja naći i tridesetak iz Srbije.

Ovogodišnja smotra knjige okupiće u Frankfurtu do 23. oktobra oko 7.200 izlagača iz celog sveta, a tokom pet dana očekuje se dolazak više od 250.000 posetilaca. Prema rečima generalnog sekretara Udruženja izdavača i knjižara Srbije Ane Opaćić, izdavači iz Srbije imaće zajednički nastup na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << nacionalnom štandu na kome će biti izloženo oko 450 izdanja domaćih pisaca i izdavača.

"Učešće na jednoj tako velikoj manifestaciji srpskim izdavačima pruža mogućnost ne samo da predstave svoja izdanja već i da budu u direktnoj prilici da stupe u kontakt sa svetskim izdavačkim kućama i ugovore novu saradnju", rekla je Opačić.

Predstavnik Privredne komore Srbije Srđan Markotić rekao je da će deo nacionalnog štanda Srbije koji se organizuje u saradnji sa Ministarstvom kulture biti iskorišćen i za promociju 160. godina od rođenja Nikole Tesle, ali i beogradskog Sajma knjiga. Dodao je da samo tri izdavača iz Srbije imaju i svoj posebni štand na sajmu u Frankfurtu - čačanska Pčelica, Kreativni centar i Evrobuk.

Na nacionalnom štandu pedstaviće se i domaći pisci Dragi Bugarčić, Vladan Matijević, Mićo Cvijetić i Ratomir Damjanović.

Sajam u Frankfurtu odžava se neposredno pred beogradski Sajam knjiga koji će kapije za posetioce otvoriti u nedelju, 23. oktobra.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.